Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ökosodunk, avagy mit takar az ökocímke?

Év: 
2014
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Antal Márta

Ahány termék, annyi címke... A laikusok számára nehéz lehet eligazodni köztük. Ezúttal a Környezetbarát Termék és Környezetbarát Szolgáltatás védjegyet mutatjuk be.

Magyarországon a termékek és szolgáltatások környezetbarát jellegét tanúsító jel az Országos Szabadalmi Hivatalnál bejegyzett védjegy. A pályázat nyilvános, folyamatos és önkéntes a hazai és külföldi gyártók, szolgáltatók és forgalmazók számára. Az étel- és italáruk, valamint a gyógyszerek kivételével bármely termékkel, csomagolással vagy szolgáltatással lehet pályázni. A védjegyhasználat jogát 1 és 5 év közötti időtartamra lehet megszerezni, a lejárt jog meghosszabbítható. A Környezetbarát Szolgáltatás védjegyet - szimbóluma a kocsánytalan tölgy zöld-fehér stilizált rajza – Magyarországon elsőként a Kristály-Mix Bt. szerezte meg, közel 20 éve. Cégünk főleg takarítási szolgáltatásokat végez, ám egy éve megnyitottuk környezetbarát termékeket forgalmazó boltunkat is Budapesten a II. kerület, Bem rakpart 54. sz. alatt. Az üzletben megvásárolható termékek mindegyikén regisztrációs számmal ellátott környezeti címke található. Ezek alapján beazonosítható a termék, a gyártó és a minősítés érvényességének ideje. Választékunkban papír- és irodaszerek, tisztítószerek, kozmetikai termékek és dekorációs tárgyak is fellelhetőek.

Vásárlóink köre sokszínű: családanyák, diákok, nyugdíjasok, pedagógusok, óvónők, irodai dolgozók, takarítók járnak hozzánk, de szeretettel látjuk a vállalkozásokat és a közintézményeket is. A legnépszerűbb környezetbarát termékek - az Econatural papírtörlők, toalettpapírok és papírzsebkendők mellett - a hazai Bionur mosó- és tisztítószer termékcsalád. Ez utóbbinál maga a szállító cég is küld vásárlókat, mert itt megvásárolható a teljes paletta. Ha a vásárló által keresett terméknek létezik környezetbarát változata is, mindig felhívjuk a figyelmet a tudatos vásárlásra, megosztva személyes tapasztalatainkat. Visszatérő vásárlóink pedig megköszönik, hogy megismertettük velük a termékeket.

forrás: www.kornyezet-barat.hu, www.kristalymix.hu

mosószerekpolcökopolc