Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csereakció a Lupa Cipőnél

Év: 
2016
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Merza Péter

Avagy az egészségmegőrző lábbelik új élete.

Ki ne tapasztalta volna, hogy a család csemetéinek tipegése hamar újabb és újabb cipők, szandálok beszerzését teszi szükségessé. Még alig járatta be az újat, máris kinőtte. Ilyenkor kap észbe a szülő, hogy megint el kell látogatnia a cipőboltba új lábbeli után nézni. Van egy jobb ötletünk! Cseréljünk!

Bokor István cipész méltán hires szabadalma alapján olyan cipőket készítenek a Lupa Cipő budakalászi műhelyében, melyek a gyermekek lábraállásától egészen serdülőkorukig kísérve minden lépésüket, megadják a helyes bokatartást, a láb izomzatának egészséges fejlődését. A cipők sarka kifelé döntött (5-7 fokos szögben), talpuk kellően széles és vastag ahhoz, hogy biztos tartást adjon lépegetés közben. Az úgy nevezett szupinált cipők jótékony hatása orvosilag is elismert.

Ezek a lábbelik több szempontból is zöldek. Kívülről persze nem feltétlenül, viszont a gyártásuk a lehetőségekhez mérten igenis környezetbarát. Egyrész azért, mert Magyarországon készülnek: a tervezéstől a gyártáson keresztül a felhasználóig viszonylag keveset kell „utazniuk” a cipőknek, ezzel is jelentősen csökkentve a környezetterhelést. Azt se felejtsük el, hogy gondos, szakértő kezek készítik a cipőket és szandálokat, egyedi megrendelésre, méret és egyéb igények figyelembevételével.

A Lupa Cipő idén márciusban meghirdetett csereakciója tovább csökkenti a termékek ökológiai lábnyomát. Bárki, aki kinőtte a cipőjét, nyugodtan visszaviheti az üzletbe, ahol tovább ajándékozzák olyanoknak, akiknek az új cipőre esetleg nem telne.

Hogy mit lehet kapni cserébe? Egy nagyobb méretű cípővel együtt azt a jóleső érzést, hogy másnak örömet okoztunk, a környezetünket pedig megóvtuk a hulladék keletkezésétől, és ezzel tettünk egy lépést a fenntartható világ felé. 

(szerk. megjegyzés: bár a cikkünk nyári, az akció még mindig aktuális)

További információkért klikk:
https://www.facebook.com/lupacipo/
www.lupacipo.hu

Lupa cipő Supi gyerekcipő