Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új honlapunk a javítóműhelyekről és szervizekről

Év: 
2008
Szám: 
Nyár

javitomuhelyek_400

Megjavíttatni vagy újat venni? Számunkra nem kérdés!

http://javitomuhelyek.humusz.hu

 

mit_120hol_120A HuMuSz azért indította ezt a lapot, mert alapvetõ környezetvédelmi érdekünk, hogy a kezeink között megforduló eszközöket minél tovább használjuk, hogy mindent megjavíttassunk, amit meg lehet, hogy minél késõbb váljanak hulladékká használati tárgyaink, eszközeink, gépeink.

kuldd_120A HuMuSz arra kér mindenkit, hogy gazdagítsa ezt az adatbázist, küldjön be mûködõ szervizekrõl szóló adatokat. Az adatbázisról észrevételeket, javaslatokat szívesen fogadunk!

Nem törõdhetünk bele, hogy olcsóbb egy új eszközt megvenni, mint a régit megjavíttatni! Nem lehetünk teljesen nyugodtak, ha a hulladékká vált tárgyainkat hasznosítja valaki, mert az újrahasználat sokkal fontosabb, a hulladékmegelõzés alapvetõ formája.

Támogatni kell a még élõ és alkotó susztereket, szabókat, mûszerészeket, a még üzemelõ javítómûhelyeket, szervizeket. Foglalkoztatni kell õket, hogy kevesebb legyen a szemét! Csak olyan eszközöket szabad megvenni, amelyek könnyen és jól javíthatóak, és mûködõ szervizek biztosítják, hogy valóban meg is lesznek javítva!