Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kutya Reggelije

Év: 
2007
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
Gadó György Pál

gadoesdorka_120Tudom én, hogy a kutya vacsoráját szokták emlegetni, de mit csináljak, ha az RTL Klub Reggeli címû mûsorába kaptunk meghívást, hogy a papírtakarékosságról és az újrapapírról beszéljünk. Nagy tervekkel érkeztünk. Ezen a reggelen valahogy úgy alakult, hogy a kereskedelmi tévé nem volt kíváncsi ránk. Totális kudarcot vallottunk, de rendkívüli élményekben volt részünk.

 

 

Földesi Dórával régóta készültünk, hiszen néhány hete egyszer már lemaradtunk, az adás elõtti este lemondták szereplésünket. Valami akkor közbejött. Nem baj, megkaptuk az újabb meghívást, és felelevenítettük összes tudásunkat. Dóra színes naptárokat keresett, kiválasztotta a legjobb ollót, papírtéglát pakolt, újrapapír borítékokat válogatott, én meg Kalas György kiadványából és a netrõl tanulmányoztam a cellulóz és a lignin titkait. Eljött a nagy nap, és a bevásárlóközpontban bolyongtunk, hogy megtaláljuk a stúdió bejáratát. Nehezen fértünk be, mert a kis elõszobában sztárok nyüzsögtek. Mi csak Sebeõk Jánost ismertük, hiszen õ elõbb volt a bioszféra védelmezõje, mint a showmûsorok csillaga, de az nyilvánvaló volt, hogy a többi jelenlévõ is mind nagyon nagy sztár. Még egyszer tisztáztuk, hogy több blokkban fogunk szerepelni, bõven lesz idõ a papírhajtogatásra és a beszélgetésre is. Aztán átadtuk magunkat a bulvárhangulatnak. A képernyõn egy mélyen dekoltált lány gyõzködte a nézõket, hogy telefonáljanak. Ha az emelt díjas számot hívják, mesés összeget nyerhetnek. Aztán 2 perc múlva maga a lány sétált el mellettem az elõszobában. Mint a mesében! Alig kaptam levegõt. Dórának is kijutott a rendkívüli örömökbõl. Csonka Pici, a legendás énekes és mûsorvezetõ közvetlenül mellette lépdelt el, majd magáról megfeledkezve dudorászva felszökdelt az oldallépcsõkön. Közben gyerekeket és kutyákat hoztak, nem nagyon értettük, hogy mi történik. De ez mind semmi ahhoz képest, ami sminkelés után várt ránk. Ekkor már ott volt ott Ungár Anikó, hazánk legszexisebb bûvésznõje, és hamarosan megérkezett még egy kutya. Ami ekkor következett, azt a CNN adásában úgy jelzik: Breaking the news. Mindenki mindent eldobott, minden addigi tevékenység félbeszakadt, a bûvésznõt és a kutyát bevitték a stúdióba, ahol élõ adásban sírtak és csókolgatták egymást. Mint kiderült Ungár Anikó a szoláriumban vetett egy pillantást a tévére, és meglátta az elveszett kedvencét. Lehet, hogy fitness-terem volt, lehet, hogy nem is kereste a kutyát, pontosan nem értettem, de hogy a stúdióban nagy volt a kavarodás, mert valaki valamit megtalált, az biztos. Meg persze az is, hogy emiatt csúszott a tervezett program, de ennek mindenki csak örült.

Gyorsan bedobtak minket a kamerák kereszttüzébe, már szó sem volt kézimunkázásra alkalmas asztalról, Dóra letérdelve kezdett naptárokat vagdosni, és már adásban is voltunk. Szerintem nagyon profin bekötötte a füzetet, közben elmagyarázta, hogy a papírral takarékoskodni kell, úgy éreztem, hogy üzenetünk célba ért. Ekkor vettem észre, hogy két nõ ül velünk szemben, és az egyik mindjárt mondta is, hogy újságpapírral szokta kitömni a vizes cipõjét. Ennek nagyon örültünk. Én csak azt láttam, hogy egy kedves roma asszony, de mint kiderült õ volt Bódi Margó, aki magának Bódi Gusztinak a felesége a Fekete szemekbõl, és ezen a héten õ a Csak csajok társ-mûsorvezetõje. (Azt nem egészen értettem, hogy miért alakultunk át Csak csajokká, de azt hiszem az a magyarázat, hogy ebben a mûsorszakaszban mindig két nõ kérdez.) Büszkén megmutattam az újrapapírunkat, de Margó azt mondta, hogy neki nem tetszik, mert nem elég fehér. Erre elmagyaráztam, hogy micsoda környezeti terheléssel jár az új papír gyártása. Szerintem ez rendben is volt így. Ám ekkor közbekérdezett a fõ-mûsorvezetõ, és azt firtatta, hogy mi történik a kutyával, ha megrágja az újságpapírt. Elég sokszor voltam már élõ adásban, de erre csak annyit tudtam tenni, hogy Dórára néztem, és kinyögtem: „Ehhez te mit szólsz?". Õ pedig mintha egész héten erre készült volna, ismertette, hogy az elrágott újságpapír milyen hatással lehet a kutya egészségére. Aztán arról volt szó, hogy célszerû-e az állatok alá újságpapírt tenni a ketrecbe (nem javasoljuk), de én eközben megint összeszedtem magam. A kereslet hatása az újrapapír piaci árára címû kiselõadásomat akartam megtartani, és már ott tartottam, hogy az iskolaév elején újrapapír füzetet gyárttattunk az iskolásoknak, mikor a mûsorvezetõ kínos mosollyal közölte, hogy legközelebb innen folytatjuk. Ilyen brutálisan még soha nem szakítottak félbe! Szerintem legfeljebb 4 perc telt el. Kis híján felüvöltöttem, hogy „Nem hiszem el!", de csak magamba roskadva ültem, amíg ki nem takarítottak a stúdióból. A fõcsaj mentegetõzött, hogy õt már a fülhallgatóján át borzasztóan sürgették. Azóta különben megtudtam, hogy Dombóvári Vandának hívják, és õ is nagyon híres, amit az is mutat, hogy amikor nem Csak csajok mûsor van a Reggeliben, akkor magával Csonka Picivel vezeti a mûsort.

Dórával kimentünk az elõtérbe, már tudtuk, hogy hol keressük azt a tálcát, amin a szendvicseket a szexi bûvésznõ kutyája megnyaldosta. A másik oldalról vettünk egy-egy szendvicset, és lerogytunk a fotelokba. Megállapítottuk, hogy más világból érkeztünk, következõ szereplésünk elõtt jobban fel kell készülnünk a búlvársajtóból, különben nem jut el mondanivalónk a nézõkhöz. És ekkor, mikor már semmi jóra nem számítottunk, egy kismagnóval odajött hozzánk az RTL Klub Online riportere. A honlap részére készített interjút. Kérdezett, és meghallgatta a válaszunkat. Gyógyító hatású volt. Ráadásul írott formában is ráismertünk, tényleg ilyesmirõl lehetett szó. Olvassák el Önök is!