Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Samsung-kamuka

Év: 
1999
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
kalas

2.K 31162/1996/23. : Hivatali abrakadabra - egy bírósági iktatószám csupán. Másoknak legfeljebb azt sejteti, hogy valami 1996-os aktáról lehet szó. Másoknak. Nekünk azonban ez volt "a bioTV-ügy" -- a SAMSUNG-KAMUKA. Így, csupa nagy betûvel, mint szegény nemecsek.

Csak volt, mondom, mert a Fõvárosi Bíróság két év után -- a fenti számú, nem jogerõs ítéletével -- végre döntésre vitte a dolgot. A minap kézbesített határozat igazat adott az eljárást indító környezetvédõknek: a "bio-TV" reklámjával valóban megtévesztette a fogyasztókat. Nemcsak az lett tutti, hogy nem a Samsung a világ legjobbja és leglaposabbja, de a készülék "biosága" sem nyert bizonyítást.

A Versenyhivatal által kirótt 5 milliós bírság tehát jogos, a Samsung Rt. kéretik a kasszához...

Az ügyben ledaráltak vagy 8 tárgyalást, született többkilónyi szakvélemény, meghallgattatott jó néhány szakértõ és megdolgoztattunk 4 ügyvédet. Ez már történelem. Nekünk szép emlék -- másoknak uncsi.

Marad a lényeg: a Samsung bio-ja letiltatott a képernyõrõl. Az államkassza gazdagodhat 5 milkóval -- mi pedig a mozgalom hálájával (ezért dolgoztunk, nem épp semmiért). Köszönet kiváló harcostársaimnak: az eljárást indító Trombitás Gábornak és az EMLÁ-s jogászkollégáknak! Ez volt itt a reklám helye.

A Tisztelt Kukabúvároknak csupán az ítélet környezetvédõket izgalomba hozó részét idézném fel. Aszongya-hogy-aszongya: