Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új kiadványok!

Év: 
1998
Szám: 
Tavasz

 

Új kiadványok!

 

A HuMuSz kiadásában megjelent Derekas László Péter: "Veszélyes hulladékok a háztartásban" c. brosúrája. A füzet elsõsorban a témával foglalkozó szakemberek számára jelenthet eligazodási segítséget. Közli a témával kapcsolatos definíciókat, jogszabályi elõírásokat, majd részletesen tárgyalja a háztartásban keletkezõ egyes veszélyes hulladékok jellemzõit, besorolási kategóriáit. A füzet második részét várhatóan az önkormányzatok és a társadalmi környezetvédõk lapozzák majd szívesen, hiszen az ott közölt szakmai-jogi tájékoztatás a "lakossági gyûjtõnap" szervezéséhez nyújt pótolhatatlan segítséget.

Az Ökológiai Stúdió Alapítvány jegyzi dr. Kalas György: "Zajözön" c. kiadványát. A KukaBúvár állandó mmunkatársa által írt "csendvédelmi munkafüzet" közérthetõ nyelvezettel - külön fejezetben - járja körbe a "legalattomosabb környezetszennyezés" szakmai, egészségvédelmi és jogi problémáit. A brosúrához írt "csendes utószó" bátortalan kísérletet tesz a csend és a fogyasztó társadalom viszonyának megvilágítására. A füzetet jogszabályi melléklet teszi teljessé.

A két ingyenes kiadány az ÖKO Stúdió "Jogra át" c. sorozatában jelent meg B/5-ös formátumban, 32 oldalon. Elõfizetõinknek igénylés esetén megküldjük.

A HuMuSz címén lehet kérni: 9024. Gyõr, Bartók B. u. 7.