Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gubera Vera és a Mammmuttt

Év: 
1998
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Üdvözöljük a Tatával Gubera Vera

Na szerkesztõ Úr, megnyílt ez is. Az unokám rögtön azt találta ki hogy mér nem dinoszaurnak keresztelték, nem az unokámat, a mamutot, mert olyan ronda (a mamut, nem az unokám, az szép gyerek) Ebbe jól bele bonyolódtam. Elég az hozzá, hogy elmentünk családilag a megnyitóra, bár ne mentünk volna. Mert rögtön a lépcsõn beleléptem büdös üvegcserepekbe, na mondom, itt valami részeg alak elejtett egy üveg asztali fehéret, mire a Tata okoskodott, hogy itt egy pezsgõt vágtak neki a mammutnak, mert olyan mint amikor egy tengeri hajót rátesznek a vízre, mert kész van. Így avatják fel, tetszik tudni. Én ugyan rögtön összesöpörtem volna, mert nálam szép tisztaságot tartok, mint a pohár.

Hát voltak mammutok kívül is, belül is. A Tata szerint nagy szõrõs elefántok voltak régen, akkorák mint egy ház, errõl kapta a nevét a mammut. Olyan is, tényleg. Bellül két nagy üveglift van, aszonta az unokám, hogy mintha két nyelõcsöve lenne a mamutnak és nyelné le meg hányná ki az embereket, okos esze van a gyereknek. Olyan marha tömeg volt, hogy rögtön haza akartam menni, mert iszonyom van a sok bamba embertõl. Csak tülekedtek, mindig lesodorták a vállamról a retikülömet. A lift elõtt szinte verekedés volt, hogy ki menjen fel, vártunk ott vagy fél órát, majd leszakadt a derekam, ennyit nem ér meg száz mameluk se. Persze nem mûködtek a mozgólépcsõk se, nem bírták a sok népet.

Szép kirakatok voltak mindenhol, de ki tudja ezeket megvenni? A Tata szerint, ezek biztos nem is eladók, nézd Vera senki nem vásárol csak a száját tátja, mint mink. Marha puccos volt minden, ki voltak világítva a boltok. Mindegyikbõl szólt valami hülye zene, az unokám csak úgy kapkodta a fejét. Szerintem azért épülnek ezek a kócerájok, ugye Szerk. úr, hogy ezek a gyerekek már csak ilyenbe járjanak, ne is menjenek be a sarki boltba. Lehet, hogy majd be is tiltják a kisboltokat a Demszkiék, mert már avasak, ha tetszik érteni mire gondolok.

A mamut tetején ott van Bíróica. Na az egy guminõ! Úgy bír erobikozni, hogy nyeszlett sovány tõle, de izmos mint egy baknyúl. A hülye Tata ott röhögött, hogy Vera eridj te is, hátha oyan leszel, mint az Ica. Maradj már, tud ez szerinted bablevest fõzni? mondtam neki. Lehet hogy ezek is esznek olyan tablettákat, mint az a fekete csaj akinek hosszu körme volt és nagyon gyorsan tudott futni, most halt meg infarktusban.

Rengeteg szép mosolygó nõ volt meg még több kutyás marcona õrzõvédõ. Azért olyan drága itt minden, mert ezeket is ki kell fizetni, biztos többet kapnak, mint mink nyugdíjba. Az egyik goromba kutya feküdt a földön, olyan ijesztõ volt, rótvejler mondta a Tata, nem érdemes vele kikezdeni, lenyel keresztbe. Aztán a Tata azért kezdett röhögni, mert a kutya felállt és alig bírt járni. Van ezeknek egy csipõ<->izületük, ami olyan rossz, mint nekem, csak nekik gyárilag. Szóval ez is csak szinház, a kutya csak ijesztõ, nem is tudna utólérni még engem se, nemhogy a tolvajokat!

Néztem körbe-körbe és teljesen érdekes érzésem volt. Te Tata, ezek a pofák vannak ott minden ilyen plázába, nem? Olyan egyforma itt mindenki! Hülye vagy Vera, mondta a Tata, meg is sértõdtem rá akkor. Szerintem nincs is annyi ember, hogy meg lehessen tölteni ennyi marha nagy bevásárlóközpontot...

Olyan nagy volt a tolongás, hogy a Tatának is elment a kedve, dörmögött hogy más is hülye nemcsak mink. Mindenki ingerlékeny lett. Botorkáltunk lefele a mozgólépcsõn, ami nem akart mozogni. Mögöttem egy fiú mondta, hogy majd eljövök egyszer egyedül jól körül nézni, mire a nõje hogy "kicsit túl sokat akarsz egyedül lenni mostanában drágám". Csak nehogy emiatt veszekedjetek gyerekek, mondtam nekik. Egy asszony meg erõsen csalódott volt, hogy õ mennyire készült ide, de a Pólus megnyitója jobb volt, itt nincs is semmi. Hát, mondtam az se volt kutya, tetszik emlékezni, írtam már arról is. Hány ilyen lesz még, szerkesztõ uram. Kérem, írja bele a KukásBulvárba, hogy marhaság az egész, szembe a boltossal legalább el lehet reggel pletykálgatni egy kicsit.

ui. Üvegvisszaváltót nem láttam sehol, csak sok szemetet. Mi lesz ebbõl, ez az új miniszter jobb lesz, mint a Feri volt!?