Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Per morzsák

Év: 
1996
Szám: 
Nyár

E gyenesen a periratokból kimásolva terjesztik az alábbi idézeteket a keményen dolgozó amerikai és nagy-britanniai támogató csoportok, hogy megvívják a kegyetlen csatát a McDonald's cég hirdetései és propaganda tevékenysége ellen:

 

Tim Lobstein, az Élelmiszer Bizottság társelnöke szerint a McDonald's azon állítása, mely szerint étele egy kiegyensúlyozott étrend részeként fogyasztható, "értelmetlen". "Egy tekercs celluxot is megehet az ember egy kiegyensúlyozott étrend részeként" - mondta.

 

 

*

 

 

A piaci stratégiáról szóló bizonyítási eljárásban volt egy részlet az Ívek mögött-bõl, a McDonald's által hitelesített, 1987-ben kiadott könyvbõl. Ez leírja, hogy hogyan került szembe a hálózat Japánban "azzal a jelentõs kihívással, hogy a marhahúst megszokott étellé tegye". Az elnökük Den Fujita azt állította: "a japán emberek azért olyan alacsonyak és azért sárga a bõrük, mert kétezer évig semmi mást nem ettek, csak rizst. Ha ezer évig McDonald's hamburgert és krumplit eszünk, magasabbak leszünk, a bõrünk fehér, a hajunk pedig szõke lesz".

 

 

*