Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasói levelek

Év: 
1995
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Mezi

Számmánia
"Az jutott eszembe, hogy mennyivel értelmesebb volt a Márka-kupak gyûjtése, mint ez a barom számmánia. Ott az volt az egyik cél, hogy begyûjtsék és újra feldolgozzák a kupakokat, itt csak az, hogy vegyék és õrizgessék a csomagolást."

McD

"Sok elvont dolgot írtatok a McDonald's-ról. Lehet, hogy tényleg irtják az esõerdõt, de a kajájuk tényleg úgy szar, ahogy van. Nekem a forró olaj szagától már a második napon elment a gusztusom mindentõl.
A legszemetebb az egészben, ahogy hirdetik, hogy milyen jó ott a kollektíva, meg micsoda karriert lehet náluk csinálni! Hát persze, hogy fiatal a banda, 80 Ft-os órabérért ki a szar menne oda dolgozni? Egyébként a hangulat tetû, a csörtetõk irigykednek és bemószerolják az embert a kápónál, de a legtöbben egyszerûen nem veszik észre, hogy ronibohócot csinál belõlük a cég. Én négy hónapig bírtam, aztán inkább elmentem munkanélkülire."

F.I.
Budapest

Plakátháború a McD ellen

"Történt vala, hogy néhány McD-t nemigen szeretõ fõiskolás a nyíregyházi tanárképzõn kiötlötte, hogy gyorszabálda elleni megmozdulást szervezne. Elkészültek a transzparensek, plakátok, s ki is lettek pakolászva a nemes intézmény falai köze. Eljöve békében a harmadik nap, s ekkor kitört vala a Háború. Megjelent a nyíregyi McDínó fõnökasszonya és elkezdett raplizni, hogy plakátok azonnal le, meg ki volt az, aki ezt csinálta, és nyomban bepereli a tetteseket. Eljöve a következõ nap, s megjelent vala a fõnökasszony óhajtására a Büdöspesti McD góréja, aki egy fokkal értelmesebb alak lévén, kijelentette, hogy mindennek a nagy részét ismeri már, sõt ELISMERTE, HOGY AZ ÁLLÍTÁSOK NAGY RÉSZE IGAZ!!!!!!!!!!!!
A plakátokat és transzpikat végül LESZEDETTÉK. JÖTT AZ UKÁZ VALAHONNAN FENTRÕL. Az éppen arrajáró hallgatók körülállták és kifütyültek a végrehajtókat. A Zöld Kör elvállalta, hogy közvetít közöttünk és a McD között. Lesz valami fórum is, ott majd talán nyiltan lehet beszélni a hamburgeres multi viselt dolgairól."

Nyírvána

Tisztelt Szerkesztõ Úr!

Levelét megkaptuk. Ez a levél még az eddiginél is jobban felbuzdított minket a környezetvédelmi tevékenységekre. Gerõcsné Ceglédi Irén néni vezetésével harcolunk a környezetvédelemért. Nélküle nem is tudom, hogyan létezne ez a program az iskolánkban. Iskolánkban mûködik a Körlánc Rádió, melyet minden csütörtökön rendezünk. Közérdekû híreket olvasunk fel környezetvédelmi újságokból. A KukaBúvár is ezek közé tartozik. Nekem, mint elnöknek nagyon nehéz a feladatom. Nekünk is van egy kiadványunk, a Zöld Alma. Az utolsó számból küldünk. Egy héttel ezelõtt volt a takarítási nap. A mellettünk lévõ Farkas-erdõben szemetet szedtünk, hogy ezzel is szebbé tegyük az erdõt. Egy évben legalább négyszer papírt gyûjtünk. Emellett rengeteg még a tennivaló, amely reánk vár. Szívesen elfogadjuk a meghívást a Göncöl Házba. Nagyon érdekel minket, hogy hogy mennek a dolgok a KukaBúvár körül. Hamarosan bekapcsolódunk a Zöld Pókba is! Üdv:

Csóti Béla, 8.c.
Szûcs Sándor Ált. Isk. Újpest