Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Reformburger

Év: 
1995
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Kalas

A McDonald's hamarosan áttér a műanyagpálcikákról a fakanálra. Azzal ugyanis éppolyan kiválóan lehet kávét kevergetni. Műanyagpohár helyett pedig ostyakehelyben adják a fagyit. A cukor az adagolóból, a tejszín a kannácskából jön.

 

A fentieket az osztrák McDonald's jelentette be osztrák újságokban a múlt év elején. A cikkekből ki lehet hámozni más "erőfeszítéseket" is: a dobozos kóla száműzve, műanyagtető csak kívánságra jár, hulladék különgyűjtve, vasúti szállítás az egységek között.

Nem mintha ez valamit változtatna a gyorsétkeztetés, a világ-egyenzaba idétlenségén, az eldobó mentalitás tarthatatlanságán, de az osztrákoknál legalább történt valami. Úgy tetszik, ott leszálló ágban van a világcég imázsa: ilyenkor szokták bedobni a dörzsöltek a "mi is dörszöltek vagyunk ám!" figurát.

A magyarnak ez még nem jár. Itt a városok még egymást túllihegve ajánlgatják legszebb tereiket, épületeiket egy-egy gyorsétkeztető telepítése reményében. Itt még fölösleges környezetvédelmi látszatintézkedésekkel vacakolni.

A magyarnak jó volt évekig a polisztirol ágytál, jó lesz egy ideig még a kólás köcsögduda, a a műanyagrudacska, -kelyhecske, -poharacska, a vegykó- szemét is.

Úgyhogy BcFitty és BigMeg.

Akar egy jót szemetelni?
Vásároljon Hmburgert!

fele műanyag, fele szemét!
A világon mindenhol egyforma minőség...

A hülyének is megéri!

 

Séles választék:
BigMeg, BcFitty, McShit!