Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

MEK, MEK...

Év: 
1995
Szám: 
Nyár
Szerző: 
Nyz

A McDonald's beperelt egy utcai virsliárust, mert a nevében szerepelt a Mc... Az volt a vád, hogy ezen két betű megtéveszti a vásárlókat, mert a kis talponállóban nem kapják meg ugyanazt a szolgáltatást a betérő balekok, mint McDonald's-éknál!!!

A védelem azzal érvelt, hogy ugyan már ki az a hülye, aki összetéveszt egy virslisbódét egy étteremmel, a tulaj közölte is kereken, hogy Ő aztán mindent akar, de a McDonald's-ra hasonlítani nem... Valami skót család is belekevere- dett a dolgokba -- kikérve magának azt, hogy Donaldszék megszégyenítik a Mc előtagot, és egyébként is, milyen jogon akarják kisajátítani azt?

"Nem tudom, az ezredfordulón mit fogunk eladni, csak az a biztos, hogy többet, mint bárki más"
(Ray Kroc, a McDonald's alapítója)

--------------------------

"Megtévesztettem a fiatalokat, rosszra csábítva őket. Bocsánatot szeretnék kérni a gyerekektől, amiért olyan vállalatok termékeit adtam el, melyek milliókat tesznek zsebre állatok legyilkolásával."
(a hamburgeres bódékból jól ismert Roni Bohóc eredeti alakítója, egy színész, szerepét otthagyva)

--------------------------

A McD japán elnöke, Dan Fujita szerint: "A japánok azért olyan alacsonyak és azért sárga a bőrük, mert kétezer éve mást sem esznek csak halat meg rizst... ha hamburgereket és burgonyát ennénk ezer évig, magasabbak lennénk, bőrünk fehérré, hajunk pedig szőkévé válna."
Szintén szerinte "meg tudjuk tanítani a gyerekeket arra, hogy a hamburger jó dolog".

--------------------------

"Annyi báj van egy hamburgerszendvics lágyan ívelő sziluettjében. Ennek felismeréséhez különleges szellemi állapotra van szükség"
-- véli komolyan Ray Kroc, a cég megalapítója.

--------------------------

"A szerelem olyan, mint egy Big Mac elkészítése: a két test, mindkettő húsból, harmonikus mozgásban van. Az ízletes cipó szeretetteljes ölelésben fogja át a testet. A csókok olyanok, mint egy adag nedves tartármártás. Az egymást imádó szívek olyan forrók, mint a hagyma. A még gyermeki remények zöldek, mint a salátalevél. A sajt és az uborka íze még többet sejtet."
Részlet a McDonald's Rio de Janeiro-i filiáléjának Quarterao című saját újságjából (1983. április).

--------------------------

Edmund Brandt, amerikai húsipari szakember arról számol be, hogy a hús-"pogácsák" készítéséhez nem használható sovány váll- vagy nyakhús, mert akkor szétesne a hamburger...
"Ha a hús túlságosan friss", így Brandt, "akkor túl vizes ahhoz, hogy pogácsát készíthessenek belőle". Ha túlságosan öreg, elveszíti a színét: "Ezért aztán jégkockákat dobálnak a húsdarálóba, ettől a hús ismét pirosabb színárnyalatot kap."

--------------------------

Szalvéta-feliratok:
"McDonald's - a beledet kihányod!"
"Először fordul elő, hogy ami bemegy rosszabb, mint ami kijön!"

--------------------------

A McDonald's NSZK-beli személyzeti főnöke már hat évvel ezelőtt a következő tanácsot adta egy körlevélben: "Ha a beszélgetés során kiderül, hogy a jelentkező szervezett dolgozó, további kérdések után félbe kell szakítani a beszélgetést, és néhány nappal későbbre kell ígérni a választ. Természetesen semmi esetre sem szabad felvenni."

--------------------------

Ray Kroc, a cég alapítója tudja, mit akar:
"Pénzt várok, mint ahogy az ember fényt vár, ha felkattintja a kapcsolót."