Hírek vállalkozásoknak

2017. május 16. 15:42

Tudtad, hogy minket is támogathatsz a MagNet Bank Közösségi Adományozási Programjában? Az ügyfelek döntenek a rajtuk kimutatott teljes banki profit 10 százalékáról, társadalmi ügyek támogatásáról. Mi is benne vagyunk abban a 80 civil szervezetben, akik támogatáshoz jutnak az ügyfelek döntése által!  

 

KAP

 

2017. május 14. 18:56
A Humusz szolgáltatási menedzserének régi telefonszáma már nem él
Petrovics Gabriella szolgáltatási menedzser telefonos elérhetősége: 70/208-2650 E-mail: petrovics.gabriella@humusz.hu Üzleti megkeresések, ajánlatkérések kapcsán keressék bizalommal!
2017. május 06. 08:51

Igencsak kritikus jelentés látott napvilágot az Európai Unió központi, illetve tagállami szintű energiapolitikájáról. A The Prince of Wale's Corporate Leaders Group által publikált jelentés a jelenlegi uniós megújuló energia politika hatékonyságát vizsgálta, különös tekintettel arra, hogy az mennyiben támogatja a megújuló alapon való energiatermelést, illetve -ellátást. A jelentés arra a kérdésre is igyekezett választ találni, hogy hogyan lehetne tökéletesíteni a szabályozást a továbblépés érdekében.

A jelentés készítő Európában is aktív globális nagyvállalatok álláspontját is megkérdezték a témában, a kapott válaszok alapján pedig a megújuló energiaforrásokat támogató politika az Európai Unióban nem kielégítő. A riport az egész közösségre, illetve a tagállamokra nézve nem túl hízelgő megállapításokat tesz.

2017. május 06. 08:38

Az elavult termelési módszerektől a fogyasztókig az ellátási lánc minden eleme felelős az élelmiszerpazarlásért. Az élelmiszer kinézetére vonatkozó elvárások vagy az önkényesen megállapított lejárati dátumok csak tovább rontanak a helyzeten.


2017. május 06. 08:21

Magyarországon évente 300-450 millió üdítős- és sörös aludobozt gyűjtenek szelektíven, és ebből mintegy 100 millió darabot már az ország 200 pontján elérhető aludoboz-visszagyűjtő automatákba dobnak be. Az automatahasználók 41%-a azért választja a szelektív gyűjtésnek ezt a formáját, mert környezettudatosan szeretne élni, 46%-ukat viszont inkább a dobozokért kapott pénz motiválja. Tízből nyolc szelektáló kifejezetten büszke arra, hogy másnak is példát mutathat és csökkentheti a környezetterhelést – derül ki a visszagyűjtő automatákat üzemeltető Returpack Kft. felméréséből.Sok aludobozt használunk, de keveset szelektálunk

2017. május 06. 08:04

Idén első ízben kerül sor a Circular Hungary konferenciára, amelynek a fő témája a körforgásos gazdaság, és az abban rejlő gazdasági, üzleti és innovációs lehetőségek megvitatása.

A konferencia szervezői a Körforgásos Gazdaságért Alapítvány és a CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület.

2017. május 04. 10:21

Mióta az állam betolakodott a hulladékgazdálkodásba, egyre rosszabbul működik minden. De ez nem akadályozza meg a kormányt abban, hogy továbbterjeszkedjen az utolsó néhány területre, ahol még pénzszagot érez: most a szelektív hulladékgyűjtés megmaradt piaca került terítékre, pedig semmi nem látszik igazolni a közérdeket a kiszorítás mögött. A szereplők szerint mindez csak rontani fog az újrahasznosítási arányunkon, ami már most is messze van az elvárásoktól.

Felhördülést váltott ki a napokban a hulladéktörvény készülő változtatásának egyik eleme, miszerint az állam már az iskolai papírgyűjtésre is rátenné a kezét. Bár az időközben benyújtott módosítóból ez a javaslat kikerült, a piaci szereplők mégsem nyugodhatnak meg, maradt benne ugyanis éppen elég muníció, hogy kivéreztesse az ágazatot.

2017. május 02. 11:48

Ebben az évben nagyobb hangsúlyt fektetnek a gyakorlati környezetvédelemre.

Már lehet jelentkezni a 2017-es Földhangoló Közösségi Ökotáborba, amit idén is a tavaly felfedezett és bevált helyszínen, a Bükk lábánál fekvő Kácson szerveznek meg, augusztus 14. és 20. között. A korábbi évek tapasztalatai és visszajelzései alapján átdolgozott programmal várják a résztvevőket.

2017. május 01. 13:06

Ingyen jutnál ruhákhoz úgy, hogy közben a felesleges darabjaidat olyannak ajándékozod, aki még hasznát veheti? Így használd a ruha csere-bere zsákot!

2017. május 01. 12:27

Az önkéntes egyszerűség (vagy tudatosan egyszerű életmód) legfőbb jellemzője, hogy csak annyit fogyasztunk, amennyi életünk fenntartásához szükséges. Azok, akik ezt az életmódot választják, különböző személyes okok miatt teszik ezt: mert növelni szeretnék a családjukkal, barátaikkal, szeretteikkel eltöltött ún. “minőségi” időt; hogy csökkentsék öko-lábnyomukat; hogy tegyenek a világban létező egyenlőtlenség ellen; mert stressz-mentesebb életet szeretnének élni; hogy egészségesebben éljenek; mert vallásuk, politikai és/vagy személyes meggyőződésük erre ösztönzi őket...

Oldalak

Zöld üzleti hírek