Pedagógusok

 

 Akkreditált pedagógus továbbképzés 

 

A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei című 40 órás akkreditált pedagógus továbbképzésünket tavasszal és ősszel szoktuk elindítani, melyet a jelentkezések függvényében tudunk csak elindítani. 

 

A tanfolyam tervezett időpontja:

2017. tavaszi félévben 5 nap.

2017. május 12-13 (péntek, szombat)

2017. május 19-20  (péntek, szombat)

2017. május 27 (szombat)

(Az időpontokat igyekszünk a jelentkezők igényeihez alakítani, tehát ha a feltüntetett időpontok bizonytalanítanák el, kérjük jelezze az oktatas(kukac)humusz.hu címen! Köszönjük!)

 

   

 

A tanfolyam résztvevői megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám - fogyasztás - hulladék összefüggésével és következményeivel, valamint a fogyasztói társadalomból a fenntartható társadalom felé vezető út hulladékgazdálkodással kapcsolatos lépéseivel a hétköznapi ember nézőpontjából.

A képzés során nagy hangsúlyt fektetünk a közös gondolkodásra, csoportmunkára. A résztvevők sok-sok érdekes módszerrel ismerkedhetnek meg, melyek segítik az ismeretek átadását a gyerekeknek, valamint gyakorlatias ötleteket adunk a környezetkímélőbb iskola működtetéséhez.

A képzést elsősorban az 1-12. osztályban tanító pedagógusoknak és környezeti nevelőknek ajánljuk, de más érdeklődőt is szeretettel várunk.

Az akkreditált pedagógus továbbképzésunk 40 órás. A képzés során 40 kreditpont számolható el.

Tematika:

1. nap: A fogyasztói társadalom vesztésre áll (globális környezeti problémák)
2. nap: Reklám – fogyasztás – hulladék összefüggései
3. nap: Hulladékkezelés I. (hulladék típusai, szelektív hulladékgyűjtés, újrafeldolgozás, komposztálás)
4. nap: Hulladékkezelés II. (hulladékártalmatlanítás módjai és problémái - hulladékégetés, hulladéklerakás, veszélyes és folyékony hulladékok)
5. nap: A hulladékmegelőzés, mint a korszerű hulladékgazdálkodás legfőbb eleme (a hulladékmegelőzés és az újrahasználat lehetőségei)

Képek a Humusz Házról>>

 

Részvételi díj: 52.500 FtFigyelem! Az első 10 jelentkezőnek 49.000 Ft, a pártoló tagoknak pedig a teljes árból 10% kedvezményt biztosítunk!


A képzés min. 10 fő jelentkezése esetén indul el.

 

JELENTKEZEM A KÉPZÉSRE

 

BŐVEBB INFÓ A PÁRTOLÓI TAGSÁGRÓL: www.humusz.hu/partolo_tagsag_maganszemelyeknek

Helyszín:
Humusz Ház, 1111 Budapest, Saru u. 11.

 

terkep

4-6-os villamossal, a Karinthy F. út, Budafoki út megállójától,
az Egry J. utcáról balra található a Humusz Ház.

 

Ízelítő a korábbi képzésekből

 

Környezetvédelmi képzés óvópedagógusok és tanítók részére 

Tanárok hulladékos tanárai voltunk

Kedvcsinálónak néhány idézet a korábbi képzések résztvevőitől:

„A kapott anyagokat és a cd-ket, játékokat már kipróbáltam az óráimon, és nagy sikert arattak a gyerekek körében. Nagyon hasznos, módszertani ötletekben gazdag tanfolyam volt, propagáljátok, hogy minél többen ismerjék meg munkátoknak ezen területét is."

„A tananyag logikusan felépített, minden témát körbejárt. Az előadások, gyakorlatok élvezetesek, rendkívül hasznosak Bármikor szívesen hallgatnám még."

„Az itt alkalmazott módszerek, játékok segítik, hogy a gyerekeknek érthetően és változatosan tudjuk átadni az ismereteket."

 

További információ:
Merza Péter
oktatási programvezető
peter(kukac) humusz.hu
06 1-386-26-48