Hírek

2017. augusztus 15.
Nem öntik össze. Legfeljebb néha. És azt is megmondjuk, miért nem érdemes packázni a hulladékkezelővel.
2017. augusztus 15.
„Te hogyan mesélsz a lámpahulladékról?” címmel írja ki pedagógusoknak szóló kreatív pályázatát az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. „Közös érdek a lámpa hulladék szelektív gyűjtése” című országos tájékoztató kampányának keretében.
2017. augusztus 11.
Szeptembertől egy teljesen új, izgalmas programmal várjuk a középiskolás csoportokat és baráti társaságokat a Humusz Házban.   
2017. augusztus 01.
Idén ősszel kerül megrendezésre a Denkstatt Hungary Kft. szervezésében az első „Hulladékos szakmai nap” névre keresztelt program, melyre szeretettel várják azon kollégák jelentkezését, akik részletes információkat szeretnének megtudni a hulladékos területet érintő legfontosabb jogszabályok gyakorlati vonatkozásairól. A képzés keretében szó esik majd a területet érintő jogszabályokról, nyilvántartási feladatokról, hulladék tárolásával kapcsolatos teendőkről, kialakítási gyakorlatokról.
2017. július 06.
Köszönjük szépen a támogatásokat, a Magnet KAP programjából összesen 631 139 Ft gyűlt össze, amelyet az oktatási tevékenységünk fejlesztésére fogunk költeni. Bár az igényeltnél kevesebb pénz gyűlt össze, a tanösvény felújítását így is meg tudjuk kezdeni. További támogatásokat (pénzbeli és természetbeni) is szívesen fogadunk.
2017. június 01.
Az Iakolakertekért Alapítvány pályázatot hirdet kertet működtető iskolai közösségek részére. Beadási határidő: 2017. július 7. Pályázatot nyújthat be bármely olyan iskolai közösség, mely kertet művel gyerekek aktív bevonásával, saját területen vagy külső helyszínen és a pályázó tagja az Iskolakert-hálózatnak. Az Iskolakert-hálózathoz való csatlakozás módja itt olvasható: www.iskolakertekert.hu/iskolakert-halozat/csatlakozas  
2017. május 29.
Pluszpont például a Humusz Szövetséggel történő együttműködésért a KEHOP-1.2.1., KEHOP-3.1.1, KEHOP-3.1.2, TOP-2.1.2-16, TOP-6.1.4-16 és TOP-6.3.2-16 pályázatoknál
2017. május 26.
Egész évben a nagy kalandra vártál? Szeretnéd jobban megismerni a Földet? Tennél a bolygónk túléléséért valami hasznosat? Szeretsz játszani, kísérletezni, új dolgokat felfedezni? A BOLYGÓ KALANDOROK táborában minderre lesz lehetőség!
2017. május 25.
A Szatyorbolt csapata zöldség-fermentáló workshopot szervez június 2-án. Budapesti rendezvényükön várnak mindenkit, akit érdekel a házi tartósítás tudománya.
2017. május 25.
Idén első ízben kerül sor a Circular Hungary konferenciára, amelynek a fő témája a körforgásos gazdaság és az abban rejlő gazdasági, üzleti és innovációs lehetőségek megvitatása. A konferencia szervezői a Körforgásos Gazdaságért Alapítvány és a CEEweb a Biológiai Sokféleségért egyesület.

Oldalak