A csapat

Urbán Csilla

elnök, nulla hulladék programvezető, csilla(kukac)humusz.hu

operatív menedzsment, pályázati projektmenedzsment, szakmai képviselet, kutatás, nemzetközi kapcsolatok

Az ELTE Természettudományi Karán környezetkutatóként, a svédországi Lund Egyetemen humán ökológia mesterképzést végzett. Itthon és külföldön egyaránt aktív egyetemi életet élt, mindkét egyetem környezetvédelmi diákszervezetében önkénteskedett, környezeti nevelési programokban vett részt és koordinálta azokat. A Humusznál gyakornokként kezdte, 2014-2015-ben a „Re:Gondolatok a világról” elnevezésű program vezetője volt, jelenleg ő foglalkozik az önkormányzati kapcsolatokkal, a Nulla Hulladék Kartával. Részt vesz társadalmi egyeztetési és civil érdekérvényesítési projektekben. A Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság civil delegáltja.

Merza Péter

alelnök, oktatási programvezető, peter(kukac)humusz.hu

Humusz Oktatási Program, foglalkozásszervezés és -vezetés, táborszervezés, pedagógus továbbképzések, Ökoiskola- és Zöld Óvoda program projektkoordináció, intézményi mentorálás

Természetvédelmi mérnöki végzettségét alapszakon a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karán szerezte, a mesterképzést pedig a Szent István Egyetemen végezte el. Szakvezetőként kezdett el dolgozni a Duna-Ipoly Nemzeti Park bemutatóhelyein: a Sas-hegyi Látogatóközpontban és a Pilisi Len Látogatóközpontban szerzett gyakorlatot a terepi foglalkozások, tanösvénytúrák és más környezeti nevelési tevékenységek szervezésében, lebonyolításában. Óvodásoktól a nyugdíjasokig, minden korosztály számára tartott már szemléletformáló foglalkozásokat, előadásokat, így mindenkivel megtalálja a "közös hangot". Gyerekkora óta aktív cserkész, az utóbbi időben főleg a cserkészvezetők képzésével foglalkozik szabadidejében. 2016. márciusától a Humusz Szövetség munkatársa, az oktatási tevékenységért felelős.

Virágh Erika

alelnök, közösségi programvezető, erika(kukac)humusz.hu

környezeti tanácsadás; pénzügyi, munkaügyi adminisztráció;

A Szent István Egyetem, Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának Gazdasági és Vidékfejlesztési agrármérnök szakán fejezi be tanulmányait rövidesen. 2010-ben szerzett hulladékgazdálkodási technológus képzettséget. A Humusz Szövetség csapatához 2016 elején csatlakozott gyakornokként, majd állandó önkéntesként. 

Müller-Varga Rózsa

környezeti tanácsadó, rozsa(kukac)humusz.hu

Jogi asszisztensként a Humusz környezeti tanácsadója. Jelenleg a TEGYE-n harmadéves természetgyógyász hallgató. A szelíd terápiás módszerek kedvelőjeként közel áll hozzá a környezettudatos szemléletmód. 2017 júniusától a Humusz Szövetség tagja.

Szarka György

ezermester, karbantartó, karbantartas(kukac)humusz.hu

Műszaki végzettséggel a háta mögött tulajdonképpen egész életében „másban utazott”. Három évvel ezelőttig 17 éven keresztül például üzletkötő volt. Aztán egyszer csak úgy érezte: elég ebből egy életre! Ezután az építőipar különböző területein tevékenykedett, „mentorai” segítségével elleste különböző praktikákat, amiknek akár otthon vagy itt a Humusznál is hasznát veszi. Családi házban él a családjával, úgyhogy a ház körül, a kertben tevékenykedni nem ismeretlen számára. A környezettudatosság az utóbbi időben egyre fontosabb az életében, így ennek is köszönhető, hogy jó sorsa az év elején a Humusz Szövetséghez vezette.

Petrovics Gabriella

szolgáltatási menedzser, petrovics.gabriella(kukac)humusz.hu

együttműködés fejlesztése partnerekkel, cégekkel, szervezetekkel; társadalmi vállalkozás menedzselése; szolgáltatások értékesítése és fejlesztése; ügyfélkapcsolat; CSR; kommunikáció, marketing, Google Adwords

A Corvinus Egyetem marketing szakán szerzett posztgraduális diplomát. 7 évet dolgozott a hazai filmforgalmazásban marketing- és PR-területen, majd építészeti termékek, illetve céges arculattervezés értékesítésével foglalkozott. Hobbija: natúrkozmetikumok készítése.

 

Graczka Sylvia

külső szakértő, graczek(kukac)humusz.hu

tanácsadói tevékenység

Közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán, majd a Corvinus Egyetemen, később az Óbudai Egyetemen szerzett környezetmérnöki diplomát. Jelenleg az Budapesti Corvinus Egyetemen folytatja PhD tanulmányait hulladékmegelőzés témában. Közel 20 éves pályafutása alatt dolgozott minisztériumban, médiában, az üzleti szférában kommunikációs, CSR és lobbi területeken. 10 éve önkénteskedik aktívan környezet-, természetvédelmi és szociális civil szervezeteknél. A Humusznál  2005-ben önkéntesként kezdte meg a munkát, 2008-től lett a szervezet kommunikációs vezetője, majd két évvel később a szakmai vezetője és alelnöke. 2011-2017 a szervezet elnöki posztját töltötte be. Korábban a Környezetbarát Termék Értékelő és Minősítő Bizottság, 2013 óta az Országos Környezetvédelmi Tanács civil delegáltja, ezen belül a Hulladékpolitikai Bizottság tagja. 2016 óta a European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC) Circular Economy Workgroup tagja.