Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vízbázisokat veszélyeztet az égetőmű

  • 2008. május 10.
  • humusz

Szakmailag megalapozatlan a Várpalotára tervezett hulladékhasznosító erõmû. Errõl több szakhatóság és egy új ügyfél is meggyõzte a másodfokú zöldhatóságot.

 

A másodfokú eljárásban az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal az elsőfokú szakhatósági állásfoglalásait megváltoztatta, és az egységes környezethasználati engedély kiadásához közegészségügyi szempontból nem járult hozzá.

A regionális közigazgatási hivatal veszprémi kirendeltsége Várpalota jegyzőjének elsőfokú szakhatósági állásfoglalásait helybenhagyta, és az egységes környezethasználati engedély kiadásához nem járult hozzá.

Az eljárásba ügyfélként bejelentkezett a Fejérvíz Zrt., s a cég előadta, hogy az inotai erőmű ingatlanának csaknem teljes területe a beleesik a Csór község vízellátását teljes mértékben, míg a Székesfehérvár város vízellátását jelentős részben biztosító csóri vízbázis (karsztakna) hidrogeológiai B zóna védidomába, annak második védettségi kategóriájú területébe.

A Közép-duna Vidéke Hulladékkezelési Projekt lebonyolítására létrejött önkormányzati társulás fellebbezéséről az országos főfelügyelőség azt állapította meg, hogy nem megalapozott. A hatóság 562 500 forint jogorvoslati igazgatási szolgáltatási díj megfizetésére kötelezte az önkormányzati társulást.

 

Németh F. Bernadett

 

Forrás: Napló online