Veszélyes hulladékégető-üzem Párkányban

  • 2017. február 16.
  • sklania

Nesze nektek párkányiak, nesze nektek esztergomiak: napi 5-6 kamionnyi autógumi és műanyag földi maradványait tüdőzhetjük nemsokára, ha így marad. A hídon túliak február 22-ig véleményezhetik a terveket. Ha nincs vétó, jövő nyártól jöhet az évi 20.000 tonna hulladék - és a füstje.

Alábbi videóban - melyet  az infoesztergom.hu is megosztott - Párkány polgármestere, Szabó Eugen ecseteli, miért is remek dolog egy újabb – a dorogi veszélyesanyag égető után – hulladékégető üzem építése. A polgármester szerint csak amolyan közepesen légszennyező a gyár, ami nyilván viszonyítás kérdése: ha egy lángossütőhöz mérjük, biztosan igaz.

Napi 5-6 kamionnyi, évi 20 ezer tonna műanyag és autógumi megsemmisítése azonban messze nem lángos sütés, de legalábbis van annyira izgalmas téma, hogy minimum megkérdezzék az itt élőket – úgy a párkányiakat, mint az uralkodó széljárás miatt érintett esztergomiakat – arról, hogy vajon kell-e ez nekünk.

 

Ez az apróság azonban elmaradt, bár állítólag a párkányi városházán ki lett függesztve valami, amit február 22-ig lehet véleményezni. Nyilván nem sok esztergomi fordul meg ott, ahogy gyaníthatóan a párkányiak sem az ottani városháza tablóinak nézegetésével töltik a napjaikat. Így viszont, ha február 22-ig senki nem tiltakozik, akkor megkezdődhet az építkezés, méghozzá még idén: a tervek szerint 2017 júniusában kezdik építeni, és 2018 nyarától már működni is fog az évente 20.000 tonna szemetet feldolgozó cég a volt papírgyár területén.

 

 

Forrás:

http://greenfo.hu/hirek/2017/02/15/veszelyes-hulladekegeto-uzem-parkanyban-esztergom-szivni-fog

Új hozzászólás