Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Óriásit estek a fémhulladék-árak

  • 2008. december 09.
  • humusz
Lenullázta a lakosságtól begyûjtött fémhulladék kereskedelmét a gazdasági válság, mivel az az ócskavas legnagyobb használóit ütötte ki elõször. Az innen-onnan behozott - gyakran lopott - lakossági fémhulladékot a még nyitva tartó átvevõhelyek jelenleg jó, ha negyed áron veszik át.

 

Ami rossz hír a tolvajoknak, annál jobb a rendőröknek és közbiztonságban reménykedőknek. A jelenlegi átvételi ár mellett (már csak kilónként öt-tíz forint a vasé, ötven-száz az alumíniumé) nem éri meg fémet lopni - írta többek között a Népszabadság. 

Kovács Sándor, a nagykanizsai Murafém Kft. vezetője szerint akár jövő nyárig is eltarthat a fémhulladékpiac mélyrepülése. Igaz, ennek előnye is van: Zalában ugyanis - a megyei rendőrség adatai szerint - az utóbbi két hónapban lényegesen kevesebb volt a fémlopás. A Dél-magyarországi MÉH Zrt.-nél a nyáron még 90-100 forintot adtak átlagos ócskavasért, ma már csak 30-40 forintot, ezért visszaesett a beszállított fémhulladék mennyisége.

Tuczakov Szilvána, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy az utóbbi időben Csongrád megyében is valamivel kevesebb a fémlopás. Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: Szabolcsban nem emelkedett a színesfémlopások száma az elmúlt időszakban - olvasható a Népszabadságban.
 

Forrás: Greenfo