Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Noé márkája - könyvajánló

  • 2008. június 05.
  • humusz

A 2008-as könyvhétre jelenik meg a PONT Kiadó és a Tudatos Vásárlók Egyesületének közös kiadásában a TudatosVásárló.hu és a Tudatos Vásárló magazin rendszeres szerzõjének, Szvetelszky Zsuzsannának új könyve.

 


„...az életművem nagy része fogyasztás - ha már életművész nem lesz belőlem, fogyasztóművésszé válok akarva-akaratlan. A tucatnyi vadászfogást, melyekkel kócos ősanyám mezei nyúlra, vadmézre, akár dércsípte bogyókra vetődött, társaival versenyezve, gondosan finomítom a szupermarket százféle húst kínáló pultja előtt. Utánaolvasok, mérlegelek, összehasonlítok, és végül meghozom a tudatos döntést" - írja a szerző a kötet egyik esszéjében.

A Noé márkája kultúr-históriai vázlatok, pszichológiai tükrök, fogyasztói álmok s megannyi műfaj izgalmas egyvelege. A szerző nem hazudtolja meg magát: gondolkodó, töprengő vásárló-nőként vág rendet ebben a némileg kaotikussá vált, fogyasztáscentrikus világban; mi - olvasók (férfiak s nők egyaránt) - pedig könnyen magunkra, egymásra, az ablakunk előtt feszítő óriásplakátra, a kültelki hipermarketre ismerhetünk ezekben a sorokban. S bár maga a téma néha kevéssé ad rá okot, az összefüggések szövevényében gázolva gyakran derülhetünk az olyan „nyilvánvaló marhaságokon", amelyeket eddig talán észre sem vettünk.

Kapható a jobb könyvesboltokban, illetve megrendelhető közvetlenül a kiadótól is. Megrendelés >>>

A könyv 20% kedvezménnyel lesz kapható a PONT Kiadó standján a 79. Ünnepi Könyvhéten, 2008. június 5. és 9. között a Vörösmarty téren (10. sz. stand a szökőkúttól és a színpadtól jobbra). A kötetet a szerző a következő időpontokban dedikálja:

  • június 6., péntek: 14-15 óra
  • június 7., szombat: 14-15 óra
  • június 8., vasárnap: 12-13 óra

Ajánlotta: Tudatos Vásárló
Nyelv: magyar
Oldalszám: 104
Ár: 1880 Ft

 

 

Forrás: www.tudatosvasarlo.hu