Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nem épül meg a hulladékégető Hajdúböszörményben!

  • 2008. március 04.
  • humusz
Sajtóközleményt adott ki a beruházó cég ügyvezetése, amely szerint az erõmû létesítésétõl elállnak. A döntés nagy részben a civil szervezetek lobbimunkájának az eredménye.
A közlemény szerint a cég, a Thermic Energy Invest Kft. azzal a céllal alakult, hogy Hajdúböszörmény térségében ipari, energetikai és mezőgazdasági termékek feldolgozásával a régió gazdasági versenyképességét javítsák. Az adott szektorokban megépülő beruházásokkal, azok működtetésével, valamint a hozzájuk kapcsolódó mezőgazdasági és logisztikai feladatok elvégzésével munkahelyeket kívántak teremteni.

A Thermic Energy Invest Kft. egy komplex beruházást szeretett volna megvalósítani, ahol a tervezett hulladékégető más termikus technológiákkal hőenergiát állított volna elő egy élelmiszeripari feldolgozó üzemnek - áll a nyilatkozatban. Ehhez a beruházáshoz előzetes környezeti hatástanulmányt készíttettek.

Hajdúböszörményben az itt élő lakosság és az itt tevékenykedő civil szervezetek ellenérzéssel viseltettek a hulladékégető erőmű megvalósítása iránt, ami a Thermic Energy Invest Kft. ügyvezetését bölcs belátásra késztette.

"Lakókörnyezetünkért felelősséget érezve és embertársaink véleményét megfontolva a vállalat vezetése úgy döntött, hogy a termikus kommunális hulladékhasznosító erőmű létesítésétől eláll." - írta közleményében a Thermic Energy Invest Kft. ügyvezetése.