Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elárvult kesztyűk újrahasznosítása

  • 2009. december 12.
  • beus
Szerző: 
beus
Egy brit környezetvédő szervezet egyedi módon hívja fel a figyelmet a fenntartható fejlődésre: párjukat vesztett kesztyűket párosítanak újra.

 

A brit Green Thing nevű szervezet újrahasznosítja a párjukat vesztett kesztyűket. Önkéntes adományozóktól, illetve különféle intézmények - így például múzeumok vagy épp a Londoni Közlekedési Vállalat - talált tárgyak osztályairól gyűjtik be az elárvult kesztyűket, majd kitisztítják, illetve ha kell, kijavítják, ezután pedig összepárosítják őket: színben és mintázatban ugyan felemás, de méretben egyező párokká. A felemás kesztyűket aztán 5 fontért értékesítik, az ebből befolyó bevételek pedig a szervezet jótékonysági alapjába vándorolnak.

Az akcióval mókás és egyedi módon szeretnék felhívni a figyelmet a fenntartható fejlődésre és a környezet megóvásának fontosságára. A megvásárolt felemás kesztyűk viselésével pedig a tulajdonosok is kifejezhetik a környezettudatosság iránti elkötelezettségüket.

A Green Thing tagjai kinyilvánították: nem hogy nem haragudnának azért, ha más országok hasonló szervezetei "ellopnák" az ötletüket, hanem egyenesen örülnének neki.

 

Forrás: Borsa