Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Helyreigazítás

  • 2008. szeptember 05.
  • humusz

Honlapunkon 2008. augusztus 24-én megjelent írásunk (http://kukabuvar.hu/hirek/3096) az S.C. Johnson termékeire vonatkozóan téves információkat tartalmaz.

Az ott leírtaktól eltérően az S. C. Johnson termékei közül a forgalomban lévő "Raid hangyairtó csalétek" (OTH 1097-3/2007) nem tartalmaz klórpirifoszt, hatóanyaga az engedélyezett abamektin, ezért szabadon forgalmazható. A listán szereplő "Johnson Raid hangyairtó csalétek" (OTH 564/1994, nem azonos a fenti termékkel) tartalmazott klórpirifoszt, de ezt a terméket a cég 2007 óta  nem forgalmazza. A Johnson Raid szúnyogirtó spirál gyártását és forgalmazását az S. C. Johnson a 2007. dec. 4-én kelt 1451/2007/EK rendelet alapján leállította.

A rendelet szerint a már boltokban lévő termékeket nem kell levenni a polcokról, azok a készlet erejéig továbbra is értékesíthetőek, illetve a szavatossági idejük lejártáig szabadon felhasználhatók.

Az S. C. Johnson termékeiben kizárólag bevizsgált, a megfelelő hatóságok által jóváhagyott, semmilyen tiltólistán nem szereplő termékösszetevőket használ fel. Így járt és jár el a cikkben említett két termék esetében is. A cég kiemelt fontosságú kérdésként kezeli termékei biztonságát, és maximálisan szem előtt tartja vásárlói érdekeit.