Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fogyasztás mindhalálig?

  • 2009. május 25.
  • humusz
Szerző: 
admin
consumehastamorir_carrito1_400Kölcsönkérhető kiállítási anyag rendezvényekre, iskolákba
Szervező: E-misszió Egyesület


A nyíregíházi E-misszió Egyesület plakátkiállítást állított össze spanyol civil szervetek antireklámjaiból.
Plakátjaik meghökkentők, néha sokkolóak, némelyek mulatságosak is, de mindenképpen elgondolkodtatnak egy sor, a mai társadalmunkra jellemző problémán, visszásságon.
A kiállítási anyag kölcsönkérhető rendezvényekre, iskolai programokhoz.
Akinek ilyen jellegű terve van, keresse Csige Anikót a 42/423-818-as telefonszámon vagy a csigea(kukac)e-misszio.hu e-mail címen.

A kiállítás elemei:
- 19 db kb. A1 méretű plakát
- 19 db A3 méretű laminált lap, mely a plakátokhoz tartozó kísérőszövegeket tartalmazza

Leginkább középiskolások és felnőttek számára érthető, de felsősöknek is ajánlható, főleg ha valaki odaáll melléjük és beszélget velük.

Az üzenetek több témakört fednek le: egészségvédelem, élelmiszerbiztonság, társadalmi ellentétek, fogyasztói túlkapások, közlekedés, hulladéktermelés, energia, kommunikáció, oktatás-nevelés, természetvédelem. Ezek persze szorosan összefüggnek egymással, nehéz meghúzni a határt. Közös bennük, hogy mi, emberek okoztuk a problémát, és csak mi lehetünk azok, akik helyrehozzuk. Ehhez viszont az kell, hogy minél többen meglássák a felelősségüket a siker elérésében. Annak a sikernek, amely nem egy csillogó-villogó, harsány celeb világot jelent, hanem egészséges, élhető, tiszta környezetet, a Föld értékeinek megbecsülését, harmóniát és tiszteletet.


Az Ecologistas en Acción szervezeten belül működik a ConsumeHastaMorir (Fogyasztás Mindhalálig?!) csoport, amely antireklám kampányának egyes elemeit átvéve jött létre ezt a kiállítási anyag. Ez a kiállítás csak ízelítő a szervezet honlapján található sok egyéb plakát közül, érdemes böngészni közöttük.

E-misszió Egyesület