Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy doboz ciginél is olcsóbb mobil

  • 2008. május 04.
  • humusz
Az  angol Asda szupermarket egy doboz cigarettánál is olcsóbban - 5 fontért - kínál mobil-telefonokat. Ezzel az Asda - a legolcsóbb feltöltõs telefon értékesítõjeként - árháborúba kezdett a többi viszonteladóval.


Más, olcsó telefonokat értékesítő üzletekben egy telefon megvásárlása esetén a vásárlóknak feltöltőkártyát is kell venniük - átlagosan 10 fontért. Az Asda vásárlóinak viszont nem kell sem szerződést aláírniuk, sem feltöltőkártyát vásárolniuk.

A megvásárolható modellek:  Nokia 1112, Sagem My212x, Sagem My220x és a Sagem 150x.A vásárlók a különböző szolgáltatás-csomagokat több szolgáltató közül választhatják, úm.  Virgin, T-mobile és Orange. Vezetékes telefonra 12 pence-től kezdődnek a percenkénti díjak (pence = a font századnyi részegysége, 'fillér').

'Nincs semmilyen rejtett költség vagy extra befizetnivaló' - mondja az Asda szóvívője. 'A készülékek egy átlagos feltöltőkártyás telefon díjszabásai szerint működnek. A készüléket a vevő bármikor leemelheti a polcról, és használat után akár meg is szabadulhat tőle, ha éppen úgy akarja. Ez nagyszerű azoknak, akiknek saját telefonjuk éppen elromlott, vagy csak tartalékba kell egy másik telefon, vagy akár azoknak, akik csak néhány hetet töltenek az országban.'

Az Egyesült Királyságban a mai naptól több mint 50 000 készülék vár gazdára az Asda üzleteiben. Peter Pritchard, az Asda kereskedelmi igazgatója szerint a vásárlók a feltöltőkártyás mobilkészülékek felé fordulnak, hogy kontrollálni tudják a mobil előfizetéseikre költött összegeket.'

Azonban nem mindenkit nyűgöz le az új üzleti fogás. A Föld Barátai szerint az Asda a környezetterhelése csökkentéséről beszél, miközben az eldobható mentalitást bátorítja azzal, hogy piaci ár alatt, eldobható termékként értékesít elektronikai készülékeket.

Forrás: Daily Mail, 2008. április 25.
Fordította: Körözsi Andrea Edit