Hagymavágó segédeszköz

  • 2007. november 23.
  • humusz

Hozzászólások

az ujjadra vigyázz!

én használom 10 éve, és működik!

én 10 éve enélkül szeletelek. és működik!

Nekem bevált, sajnos válásunkkor az asszonynak jutott... Lehet még kapni?

Ha anyukádtól nem tanultad meg, hogy kell hagymavágni, pótold a Paprikatv szakácsaitól!

Ennek a becsületes neve az, hogy hagymafésű, és nagyon praktikus.

hupsz, ez most ellenkezőleg sült el, nekem igényem támadt egy ilyenre. vásárolnék.

hagymafésű? nekem eddig még csak kopasz hagymával volt dolgom. ahhoz elég egy kés is

Ezzel nincs semmi baj. Nem csúszkál el a hagyma, nem vágod el a kezed és tök apróra lehet vágni a pörkölt alá. Hol lehet most kapnbi, mert az enyém már sokéves és többen mondták, hogy ők is szeretnének. Ez most komoly.

jó jó csak kár hogy néhány használat után rozsdásodik (nem koracél)

Irgalom, én teljesen hülye vagyok! Ezzel hogy kell hagymát szeletelni? így a kép alapján nem esik le...

Beleszúrod, és az ágai között -- a kést megvezetve -- szép szeletekre metéled. Faja, bár egyes gyártók nem a megfelelő anyagból csinálják, és az elő hagymánál elgörbül.

igen a hagyma vágja a hagymavágót XD mellesleg ez olyasmi mint a tojásvágó

Nem rossz, egy haverom (talán örökre agglegény fog maradni) nagy meggyőződéssel használja évek óta. Igaz, egy kis gyakorlással kb. feleannyi idő alatt enélkül is szépen fel lehet vágni egy átlagos méretű hagymát. Szerintem ennek előnyeit a hagymavágó szemüveggel lehet csak igazán élvezni! :D :D (http://www.kukabuvar.hu/faf/show/2555)

ezzel nincs semmi baj, nem lesz büdös a kezed utána napokig és gyorsabb is.

meee lehet használni citromszeletelőnek is, és ha büdös a kezed a hagymától mindig van egy szelet citrom ami elveszi a szagot, ha azzal dörzsölöd be a kezed :-D. asszem.

Ha nem tudsz hagymát vágni, neki se állj főzni.

fogd be a pofád atina:), lehangoloda nép jokedvét XD

Ez praktikus, én évek óta használom.

Az enyém tíz éves , de nem rozsdás fajta. Ööööö - nek: A pucolt hagymát deszkán kettévágod. Keresztbe beleszúrod a "fésűt" tövig és minden tű-közben végig vágod. A "fésű" megtartja, nem esik szeletekre. Ezután keresztbefordítod és - attól függően milyen apróra akarod - kockázod. Ennyi. tényleg nem lesz a kezed hagymaszagú (bár engem nem zavar) és nem csúszkál ki a hagyma a kezed alól.

Hol lehet kapni? Kettő kéne.

Nem vagytok ti túl precizek? Csak lazán srácok, nem matekra főztök!

ÉN IS ÉN IS VENNÉK

Nagy kitalálás, nekem bevált, aki látta nálam, mind elkívánta! Nem lehet mindenkinek jó szemmértéke! Fincsimami! nem matekra főzök, de imádom az egyformán sült hagymakarikákat a hagymásrostélyoson.

...és hol marad a természet csodálatos, zabolátlan változatossága? Elég, ha a Mekiben minden krumpliszál egyforma!

Ujjé! Nem tuttam mi hiányzik a pörköltfőző bajnokságra! Kell eggy ilyen! Ha nem tudok venni csinálok magamnak!!! (Bár az mutatja, hogy tényleg tök fölösleges, hogy eddig 50 évig megvoltam nélküle. De most ez lett az életcélom!!!!!!!!!) papa

na, már csak a hagymavágó szemüveg kell és teljes lesz a készlet!

csotesz már tud valamit, mert ez tényleg nagyon praktikus, ha valaki ad arra, hogy szépen, apróra ,kicsi kockákra szeletelje a hagymát.Az más kérdés, hogy ezen eszköz híján lehet hagyományos módon is ...de ki kell próbálni, hogy véleményt alkothass a kétféle esetről!

Én azt elhiszem, hogy jól működik, csak az a bajom, hogy már minden egyes konyhai művelethez külön célszerszám van és az ember totálisna elügyetlenedik, lebénul. Aztán nincs mese, igenis "szüksége van" a legislegújabb hiperűberpraktikus védőösszefogólehúzófelnyomómegforgatószétvágó kézikészülékre. Amikor egy kis gyakorlással meg lehetne szerezni a kellő gyakorlatot és a fél konyhaszekrényt elfoglaló biszbaszokat néhány éles késsel pótolhatnánk. Persze, kell reszelő meg még pár dolog, de ki tudná fejből felsorolni az összes eszközt ami a konyhájában van, vagy számot adni minden szekrény tartalmáról? A cuccok zöme el van felejtve, csak a helyet foglalja. Muszáj idéznem egy klasszikust: "Arlette barátnőm a hagymát vágódeszka nélkül, kézzel vágja egyenest a fazék fölött, pontosan úgy, ahogy parasztasszony barátaimtól én is láttam. Tanuld meg: a megtisztított hagymafejet bal kezeddel fogva, a a fazék fölött tartva, bevagdalva hosszában és széltében, majd keresztbe kell szeletelni. Hullanak az apró darabok a fazékba, nem kell a deszkát elővenni, mosni, szárítani, elrakni. Számold csak a mozdulatokat és az időt - mi mindent meg lehet takarítani... " Polcz Alaine: Főzzünk örömmel c. könyvéből

köszi fyly, tied vagyok! De tényleg hasznosnak tartom és nem lustaságból. Láttam már olyan hagymavágót, ami egy üvegpohárban csalapál, meg van gépesített is - ezeket semmire valók. Ez a kis kéziszerszám ötven forint volt és kb. tíz éve szolgál. Ufff

Szeretném megérteni, miért is jó!? Beszúrod, felvágod, szabályos, eddig tiszta. Aztán jön keresztbe. Már nem tudod beszúrni, mert szétesik az a fránya hagyma, ugyanúgy, mint ennélkül. Hogyan tovább? Hogyan lesznek szabályosak?

Oké, leesett.(Csak két nap kellett hozzá) Ez tényleg jó cucc, dobok is rá 5*-ot!

+1 felesleges vacak. (na, most lehet hörögni:) ha valaki olyan béna mint én, az inkább használja a reszelőt. az minden konyhában van. tényleg apró lesz, tényleg "multifunkcionális", mert az almától a káposztáig, a sárgarépától a keményre gyúrt levestésztáig bármihez használható. és csak 1 tárgy a fiókban. az 1+1+1+.... helyett.

Na most ez szerintem egyáltalán nem haszontalan. Egy ötletes kis használati tárgy. Ilyen erővel egy kést is belehetne rakni, hogy f*szé kell az is, harapjad wazze!

akár hiszitek,akár nem,bevált,de nem lehet sajnos kapni már!!!

Tényleg elhülyül az ember ettől a sok szir-szartól, egy kis gyakorlással simán fel lehet vágni ugyanolyanra azt a rohadt hagymát. Most akkor csináljunk ilyet minden zöldséghez ? Bár amerikában ez már tovább van fejlesztve biorobottá , ott ugyanis minden középosztálybeli családba van egy latin bejárónő aki felvágja helyettük a hagymát, meg kitakarítja a lakást. Ha most ezt nékülözhetetlennek érzed, akkor majd ha valamikor meggazdagodsz a biorobotot is nékülözhetetlennek érzed majd. :)

Nagyon jól tudok egy éles kés és vágódeszka segitségével hagymát apritani (feleségem csak ámul :)) Ez a kütyü csak bonyolitja a dolgot és rontja a végeredményt. viszont ha ezzel apritok, a kezem nem lesz 2-3 napig erősen hagymaszagú. Tehát használom! Igy nem kell e konyhai művelet után tizszer sok kezet mosnom és véletlenül sem csábulok el, hogy megvegyem az előre tisztitott, aprított mélyhűtött hagymát.

Te Zsizsi, mostanában megint lehet kapni. Vettem is, mert az enyém sokéves és bevált. Csak vigyázat, mert a mostani messze nem az a minőségű acéltűkből van és össze-vissza hajlik. Vagyis alkalmatlan arra a célra, amire kitalálták. Kár, mert ez így a fogyasztók becsapása és tényleg a fölösleges listára való termék.

Nekem van egy ilyenem, mert édesanyám még az átkosban szerzett valahonnan külföldről. A nővéreim nagy bánatára nekem adta, mikor külföldre költöztem. Az a legnagyobb hibája, hogy mindig el kell dugnom, mert a lakótársak szeretik kölcsönvenni :-)

Én is szeretnék ilyet. Újabban a boltokban kapható hagymák leveleire esnek. Ha másra nem, legalább az összetartására jó lenne. Levelenként sokáig tart a darabolás.

A világ legjobb találmánya!!!!!!! De tényleg!!!!!!!!!

Eddig azt hittem az anyós fésűje! Csak a konyhafiókban tartja. Csak azt nem tudom mik mik azok a barna foltok rajta.

na ez tuti nem felesleges!!

én nem vonzódom ehhez annyira, de nem értem miért kell fanyalogni ha valakinek bejön.. Sok okoska szeletelőbajnok.. van hasonló eszköz almára is, ami hat cikkre vágja az almát, a magházat meg henger alakban ki a közepéről. Elég jó találmány,egykét-száz forint

Ez nagy hülyeség vágom inkább késsel sokkal többet ér.

már régen hiányzott a háztartásból, ma elmentem egy komolyabb háztartási boltba, és vettem egyet. 1500 ft.... cserébe nyele van meg krómacél. Múltkor bográcsoztunk, 1 kg hagymát kellett csak kézzel felvágnom... kb 20 perc volt. ezzel szerintem a fele...

Sziasztok. Valaki meg tudja nekem mondani, hogy hol lehet ilyet venni pesten?? Köszönöm előre is a választ :)

Sziasztok! Pesten hol lehet ilyet venni? Köszi előre is a választ :)

segítsetek Debrecenben hol lehet kapni???????????????????????????????????????

Gyerekkoromban, mikor még nem tudtam szépen hagymát vágni, hasznos volt. Aztán megtanultam, ma már idő szempontjából a fiókból sem érné meg előkeresni. (Mellesleg tényleg elhajlottak a tűk, és ahol kettő összeér vagy nagyon közel van, ott a késnek sem jó, hogy minden alkalommal végigkarcolja az oldalukat.)

Oldalak

Új hozzászólás