Elektromos fogkefe

  • 2007. november 20.
  • humusz

Hozzászólások

De nehéz dolog kézzel fogat mosni...

Nem nehéz, csak éppen lehetetlen úgy, ahogy az elektromos fogkefével. Azonban semmi gond, nyugodtan lehet kidobálni a szemétbe havonta +15 cm műanyagot (a sima fogkefe nyelét, ugye), mert az környezettudatos... ;)

egy csomó fogorvos esküszik rá. Mit tud ez, amit én nem?

MI ezzel a gond? A jobb, kb. 20 ezer Ft-os elektromos fogkefék kb. 2x annyi lepedéket távolítanak el, mint egy hagyományos, több fogorvos is javasolja. Mit tud, amit te nem: hát "kicsivel" gyorsabban dolgozik, így jobban kisöpri a lepedéket.

és a lepedék mitől lesz?

nekem bevált

Aki szerint az elektromos fogkefe haszontalan, az szárítsa a haját a szélben! :)

nem haszontalan.. és lehet kapni már 3000 Ft-ért is...

ja, ha csak háromezer, akkor már egész hasznosnak tűnik!

na miért javasolja a fogorvos? mert kemény zsét akaszt le braunéktól.

Az elektromos fogkefe nem haszontalan dolog. Sok ember rosszul mossa a fogát, oda-vissza mozgatja a fogkefét, míg az elektomos körkörösen. Bizonyos helyeken lehetetlen kézzel így fogat mosni. Egyébként meg feleannyi fogkrémet tesz rá az ember, és ha elhasználódik, akkor csak a végét kell kicserélni, amely kevesebb szemét, mint a rendes fogkefénél.

Az asszonnyal megvetették 5 rongyért és megesküdtek, hogy lehet majd hozzá kapni pótfejet. Egy év után letagadták, viszont ránk akartak sózni egy új dizájnt nyolcért. Mi visszatértünk a hagyományosra.

Az ügybuzgóságot nem szeretem a zöldekben. Gyárilag gyengék a fogaim, hiába mostam naponta ötször, folyamatosan romlott. Elektromossal sokkal hatékonyabb, nem romlanak a fogaim. A többi cucc persze javarészt totál hülyeség.

Az ügybuzgóságot nem szeretem a zöldekben. Gyárilag gyengék a fogaim, hiába mostam naponta ötször, folyamatosan romlott. Elektromossal sokkal hatékonyabb, nem romlanak a fogaim. A többi cucc persze javarészt totál hülyeség.

Nem az a gond, hogy mivel, hanem hogyan: a fognak ugye 5 felülete van (jó esetben ebből csak 3 tisztítható kefével, a maradék 2-re kell a fogselyem). Na most: a kefével min. 20X/fog a fogínytől elfelé írányuló mozdulatokkal mossuk a fogat+a rágófelületen oda-vissza. Ennyi a titok. A krémből pedig semmi nem épül be...max. a pénzünk a gyártó zsebébe. A fogmosásban nincs kémia, csupán fizikai eltávolítás

Egyetértek: csak az állítja, hogy haszontalan, aki még nem próbálta. Jótanács: nem a 3-5000 Ft-os kategóriával kell próbálkozni, mert az ráadásul elemmel működik, ami drága és környezetszennyező. A jobb minőségű modellek -pl. a Braun- akkumulátorosak és egyéb "extrákkal" is rendelkeznek (minimális szükséges fogmosási időtartam jelzése, túl erős nyomás elleni védelem, stb.). @csotesz: Én Braun-t használok több mint 10 éve, a tartozék-ellátással sem volt soha probléma.

Ja, és a Braun-tól sem kaptam soha még egy huncut garast se...

Nem böki át az ínyemet, mint a fogkefe, amikor megcsúszik.

30 évvel ezelőtt a fogorvosom azt mondta, hogy még fogkrém sem kell a fogmosáshoz, pusztán elég a viz is.

Valóban sokkal hatékonyabb, mint a kézi "készülék", kár volt feltenni ide - és valóban kevésbé környezetszennyező. Mert hülye azért nem vagyok, így elmentem --- ebbe a boltba és vettem 3900 HUF-ért. Fogkrémből is kevesebb fogy - nos, ez utóbbi eléggé zöld szempont: tubus, papír csomagolás...

10 éve még azt hittem, hogy csak kitaláció. Amikor kiderült, hogy nem az, azt gondoltam, lusta az, aki ezzel mossa a fogát. Már nyolc éve, hogy kipróbáltam először, azóta nem tudnék visszatérni a hagyományosra. Csak egyszer kell beruházni a készülékre, a cserélhető fej pedig nem kerül többe, mint egy jobb hagyományos fogkefe. Maradéktalanul tisztít, a nyelvemet is sérülés nélkül tudom megmosni vele külön "extra nyelvmosó gumi hátlap" nélkül. csak javasolni tudom mindenkinek, aki még nem próbálta. nem fog visszatérni a hagyományosra, és tartozékot is mindig fog kapni hozzá.

Elektromos fogkefe kell a gyenge fogúaknak!

Emlékszem az első "találkozásomra" egy ajándékba kapott Philips fogkefével. Használata után, mintha más szájában járt volna a nyelvem, annyira más tisztaság lett a mosás eredménye. :) A rendszeres fogínyvérzésem is elmúlasztotta. Csak javasolni tudom mindenkinek.

Igaz,nekünk is Braun van,évek óta használja a család,soha semmi probléma nem volt vele.Érezhetően alaposabban tisztít,ráadásul a kölykök is imádják(ellentétben a hagyományossal),ez sem utolsó szempont.Meg az sem,hogy 2 perc a "menetideje",és egy türelmetlen 2-3 éves gyereknél,ha nem akarom,hogy kirohadjon a foga,ez elég fontos szempont lehet.Csak azok szerint fölösleges,akiknek nincs, vagy piacosat használnak. Na az tényleg fölösleges.

Nekünk is van. Braun gyártmány, akkumulátoros - saját töltővel. Én nem szeretem, de a felem nagyon meg van vele elégedve.

Nekem is bevált, mióta ezt használom nem kell évente depurálásra járnom.

nahát, két elektromos fogkefés post is van! itt sokkal jobbak a hozzászólások. a HUMUSZ ennyire utálja, hogy kétszer is beteszi?

húha, levesszük a másikat, bocsi

karácsonyra vettem hármat a családnak akcióban

Belátom, nem élet az élet elektromos fogkefe nélkül. Itt az ideje újra írni az emberiség történelmét: élet az elektromos fogkefe előtt és után... Noé biztosan magával vitte volna a bárkájára.

nekem volt pont ilyen. Nem mondanám, hogy rossz dolog, de az emberek többségének semmi baja nem lenne, ha tényleg mosna legalább 2x naponta fogat. Akár kézihajtású fogkefével is. Ebben egyébként az az okosság, hogy a fej sokkal hamarabb használódik el, mint egy sima fogkefe, és jóval többe kerül annál (asszem 2 fej 1500 egy Braunhoz). Ennyit nekem nem ér meg.

Aki idesorolta, még nem használta. Egy fej kb 1-1,5 hónapot bír ki. Egy hagyományos fogkefe is 500-600 Ft, nem sokkal drágább ez.

Nekem is van elektromos fogkefém, és sokkal hatékonyabb, mint a kézi! Ezt érezni kell, sokkal tisztább lesz tőle a fogad, jobban leviszi a lepedéket. Megjegyzés: ha rágtok, az ételek (persze csak a keményebbek) maguktól lekaparják a lepedékréteget a fogról. Ezért nem jó a mekis kaja, mert az nem elég kemény ehhez.

Szerintem is sokkal több haszna van igaz nekem elemes van ,de lehet ,hogy lecserélem egy ilyenre nekem is van hagyományos fogkefém a kedvencem ketté tört azért ,mert nem rég kaptam a másikkal meg fáj az ínyem, meg sokszor kivérzik a hagyományostól.

Egy újabb dolgot azért én is beküldenék: A Fölösleges Áruk oldal teljesen fölösleges mert minden gyártást piackutatás előz meg ami ha nem hoz eredményt,nem kezdik el a gyártást. Amíg van kereslet a termékre addig nem felesleges. Remélem egyszer megtapasztalja a fórum szellemi atyja hogy milyen érzés napi 12 órában 300 konzervet kinyitni egy étteremben elektromos konzervnyitó nélkül...

Nem muszáj a 20000-t megvenni, én tavaly töltőset vettem 3600-t (2 percnél jelez) és a fejeket olyan helyen veszem meg ahol a legolcsóbb. Én gyakorlatilag elreszeltem a fogamat a rendes fogkefével, ahol tudjuk a jobbak már 800 ft körül járnak. Szerintem az elektromos fogkefe nem ebbe a kategóriába tartozik :(

Új hozzászólás