Meghívó - Őszi konferencia az alternatív energiáról és civil találkozó

Időpont: 
szerda, 2012, október 10 - 09:00 - 18:00
Helyszín: 
Budapest

Az Ökopolisz Alapítvány és a prágai Heinrich Böll Alapítvány tavalyi nagysikerű pécsi konferenciája után ismét konferenciát szervez az atomenergia és a megújuló energia jövője és kilátásai, jövőbeni költsége és elérhetősége témájában, melyre Budapesten, 2012. október 10-én délelőtt 9:00 és 14:00 között kerül sor.

Tisztelettel hívnak és szeretettel várnak Titeket, szervezeteteket és munkatársaitokat a konferencián, az azt követő büféebédes fogadáson, valamint a délutáni civil találkozón!

  • Az előzetes részvételi szándékot jelezzétek a regisztrációs linken (http://tinyurl.com/c5gvw9o), vagy a [email protected] email címen.
  • A konferencián ingyenes, folyamatos angol-magyar szinkrontolmácsolást biztosítanak.
  • A konferencia végleges programját a későbbiekben küldik.

A rendezvény különös aktualitását adja, hogy az alternatív Nobel-díjas Mycle Schneider, a világ egyik vezető atomenergia-szakértője és egyben aktivistája, a rendezvényen be fogja mutatni a világ nukleárisenergia-iparának állását évről évre felmérő „The World Nuclear Industry Status Report” 2011-2012 évre szóló, legújabb kiadását.

Mycle Schneider mellett előadóként megerősítette részvételét a konferencián többek között Varró László, a párizsi székhelyű Nemzetközi Energiaügynökség szén-, gáz- és villamosenergia-divíziójának vezetője, valamint Felix Matthes, a németországi Öko-Institut szakértője, a megújuló energiaforrások kilátásainak vezető kutatója. A szervezők remélik, hogy ahogyan tavaly Fellegi Tamás minisztert, úgy idén Kovács Pált, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyekért felelős államtitkárát is előadóink között köszönthetik.

A konferencia elsősorban a szakmai párbeszéd előmozdítását, az atomenergiával és a megújuló energiával kapcsolatos információcserét, a tények feltárását és a tévhitek eloszlatását szolgálja, egy fenntartható világ építése érdekében. Különös szerepet játszanak azonban ebben a folyamatban a civil szervezetek. Ezért Mycle Schneider szeretettel hívja a magyarországi és közép-európai civil szervezeteket egy, a konferenciát követő találkozóra is, október 10-én 16:00-18:00 között.

Az interaktív találkozón alkalom nyílik megvitatni minden szükséges kérdést, amely a civil szervezeteknek a folyamatban betöltött szerepével, képviseletével, munkájának hatékonyságával kapcsolatos.

A civil találkozón való részvételi szándékotokat is a fenti e-mail címen tudjátok jelezni.

További információ: 
http://okopoliszalapitvany.hu/hu/hirlevel/meghivo-oszi-konferencia-az-alternativ-energiarol