Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pepó komisszárja

Év: 
2000
Szám: 
Tavasz

Ki ez a Gordos Dénes? A nyájas mosolyú, választékosan és kántáló stílusban beszélő úriember a Zöld Magyarország c. folyóirat szerint magyar-történelem szakos tanár, népművelő és rendszerszervező. Több régi ismerőse szerint egyszerűen énektanár. Az állatkerti fórumon geológusként mutatkozott be. Józsefvárosban kisgazda önkormányzati képviselő.

 

Csillag Ádám 1992-es dokumentumfilmjében ő maga büszkélkedik azzal, hogy a máriaremetei plébánia kántora, ami önmagában persze nem baj. Gordos annak idején ugyanis iskolaigazgató volt a Szív utcai általános iskolában, ahol nem elégedett meg a hittanoktatás egyszerű bevezetésével, hanem az iskola egész életét ennek rendelte alá. Összebalhézott a tanárok nagy részével, a szülői munkaközösség vezetőivel, gyerekeket félemlített meg, rágalmazásért perelt többeket, ügyvéddel jelent meg az önkormányzat oktatási bizottsága előtt, ahonnan ki akarta zárni a szülők képviselőit. Két év után sikerült csak kiutálni onnan. Miután felfüggesztették, rokonszenv-tüntetést szervezett maga mellett, ilyen táblákkal: "Elég az ateista terrorból!".

Bár a KGI szmsz-e szerint szakirányú végzettség és 5 év szakmai gyakorlat kell egy vezető állás betöltésére, a fentiekkel G.D. kiérdemelte a főigazgató-helyettesi címet, miután Pepó vele világíttatta át az intézményt. Átvilágításban bajnok: az Aradi Csaba elleni többhetes vizsgálatot is ő vezette. Elhíresült mondása, hogy addig innen nem megyünk el, amíg nem találunk valamit. Nemzeti parki források szerint hatalmas telefonszámlát hagyott maga után, mert onnan egyengette frissen megjelent karácsonyi dalocskákkal teli CD-je útját. Volt KGI dolgozók szerint rafinált lehallgató rendszert üzemeltetnek a nem oda való káderek kiszűrésére. Ha még vannak ilyenek, mert Pepó első számú komisszárja már szinte mindenkit elhajtott, aki szakmailag számított. Ahogy iskolaigazgatóként tette annak idején.