Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új kiadványok

Év: 
1999
Szám: 
Ősz

Pethõ Ágnes: Állatgyárak hamis bûvöletében

A kiadvány képekkel illusztrálva összefoglalja a biotechnológia és a géntechnológia alkalmazott módszereit, és az állatvédelmet szem elõtt tartva kritikával illeti azokat. Az állati szabadalmak és ökológiai hatások mellett ismerteti az állatvédõk állásfoglalását és kitér a hazai jogi háttérre. Végül, de nem utolsósorban azt is megtudhatjuk, hogy mit tehetnek az állatokért az egyes állampolgárok. A Génpiszka füzetek sorozatban megjelent anyagot szakmai jellegénél fogva elsõsorban a biológiában jártasaknak ajánljuk, a környezeti neveléssel foglalkozók pedig háttéranyagként használhatják.

A füzet a következõ címen szerezhetõ be: 1054 Budapest, Vadász u. 29. tel: (80)269-446

 

Munkácsy Béla: A szeméthegyeken innen és túl

 

Nehéz elhinni, de a településeken keletkezõ szilárd hulladékkal kapcsolatos elsõ problémák már idõszámításunk elõtt megjelentek. E témában az elsõ ismert rendelet Krisztus elõtt 500 táján született Athénban, ahol odáig fajultak az események, hogy fel kellett lépni a szemetüket az utcára dobálókkal ellen, és meg kellett szervezni az elsõ városi szemétlerakó-telepet.

A XX. század végén a Föld lakosságának majdnem a fele városlakó. Akarva-akaratlanul mindennapjai olyan -- szüntelen növekvõ -- mennyiségû szemét termelõdésével járnak, melynek kezelésére, elhelyezésére egyre kevésbé képes.

Ez a könyv a hulladékgondok felszámolásához szeretne a felvilágosítás eszközeivel és praktikus ötletekkel hozzájárulni. Kitûnõen alkalmazható az oktatásban és nevelésben.

A könyv kapható a fenti kiadvány címén és telefonszámán, illetve megrendelhetõ: PONT Kiadó, 1300 Budapest 3, Pf. 215. Tel/fax: 368-8058