Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hol az energia?

Év: 
1999
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Energia Klub

Az Energia Klub kiadásában megjelent "Hol az energia?" oktatócsomag segítséget kíván nyújtani valamennyi felsõ tagozatos diáknak és tanárnak az energia témakörének idõszerû és korszerû oktatásához a környezetvédelem szempontjai, követelményei alapján.

A kiadvány három fõ részbõl áll:

  • a gyerekek létszámának megfelelõen sokszorosítható játékos feladatlapokból;
  • a tanároknak szóló kiegészítésekbõl, szakmai, módszertani, feldolgozási segítségbõl,
  • valamint mellékletekbõl (kísérletek, térképek, ábrák, táblázatok, tesztek, témahét minták).

Az összeállított anyag néhány alapfogalom tisztázása után elsõsorban azzal foglalkozik, hogyan takarékoskodhatunk meglévõ energiaforrásainkkal, és milyen lehetõségeink vannak a megújuló energiaforrások felhasználására.

Néhány cím a diákoknak szóló lapok jegyzékébõl: Otthonunk vizsgálata, Energia- térképészet, Fogyasztásles, Hogy rá ne fázzunk!, Fény-tény, Mi folyik itt?, Energiafalók a konyhában, Busszal vagy szusszal?, Megvesszük és eldobjuk, Újra papír!, Lopd a napot!, Szelek szárnyán.

Elsõsorban azért született ez a feladatlap-gyûjtemény, hogy a gyerekekben is tudatosuljon a jelenlegi energiatermelés és -fogyasztás tarthatatlansága illetve, hogy megismerjék és elfogadják a fenntartható energiagazdálkodást. Ennek a témának a feldolgozása alapvetõen eltér a jelenlegi oktatás módszertanától. Játékos, rajzos megjelenésével, feladataival nagy mértékben támaszkodik a közvetlen élményre, a gyakorlati tevékenységre.

A kiadvány igényelhetõ az Energia Klub címén (1519 Budapest, Pf. 411., valamint e-mailen: [email protected]) 800 forintos áron.