Re-Krea hírek

2015. december 18.

karácsonyi képeslapunk

2015. december 16.

Társadalmi vállalkozásunk egyik erős modulja a vállalati rendezvényzöldítés, azaz mikor fenntarthatósági napokra megyünk, vagy az EHS (környezet-egészség-biztonság) hét egyik résztvevőjeként formáljuk a munkavállalók szemléletét. Játék- és eszközparkunkat így időről időre frissítenünk, fejlesztenünk szükséges, amihez elkél a segítség.

2015. december 12.

Az egyik legnagyobb nagykereskedelmi lánc komolyan veszi a környezettudatosságot; törekvéseiket és sikereiket fenntarthatósági jelentésükben foglalják össze. Idén azonban még a korábbiaknál is tovább mentek, mikor kifejezetten a munkavállalók részére szerveztek napot az energia-, víz- és anyagtakarékosság témáiból.

2015. november 09.

Az erőforrás-hatékonyság nem utópia! Ezzel a mottóval rendezte meg hatalmas érdeklődés mellett a Humusz Szövetség a Nulla Hulladék témakörét feldolgozó konferenciáját november 2-4. között, melynek résztvevői számos, már működő jó gyakorlattal ismerkedhettek meg.

2015. október 09.

A Susco Budapest – a honlapján írtak szerint – egy közép-európai konferencia a fenntartható fejlődés jegyében. Ennek értelmében csupa olyan programmal és előadóval találkozhatott a rendezvényre kilátogató érdeklődő, ami valamilyen formában a környezeti fenntarthatóságot képviselte. Előadások, workshopok, kiállítók, külföldi jó gyakorlatok, esettanulmányok és kapcsolatépítés jellemezte a napot.

2015. október 09.

November utolsó hetében kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amiben évek óta egyre többen vesznek részt. A kezdeményezés eredetileg egy 3 évesre tervezett projekt része volt, 2009-ben rendezték meg először. Ekkor még csak 14 ország vett részt 2672 db programmal. Immáron minden évben megtartják, tavaly már 27 országban több mint négyszeres számú hulladékcsökkentési akció valósult meg. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a képződő hulladék mennyiségére, illetve hogy akcióprogramok révén csoportok saját hulladékos jó gyakorlataikat mutassák be.

2015. október 09.

Karácsony tájékán megszaporodnak a vállalati programok: Mikulás ünnepség, évzáró parti, adománygyűjtés, önkéntes programok. Mit tehetünk, ha szeretnénk mindezeket a lehetőségekhez képest mind (környezet)tudatosabbá varázsolni, ha a vállalati program érzekenyítő hatását összekötnénk egy kis szemléletformálással, ha lényeges szempont a Mikulás csomag összetétele és csomagolása?

2015. szeptember 20.

Társadalmi vállalkozásunk jó híre Győrbe is eljutott: céges családi napon jártunk. 

2015. szeptember 15.

2015. augusztus végén a Várnegyed megújítása program keretében Budavár Önkormányzata megbízta a Humusz Szövetséget, hogy a kerületieknek szóló Nyárbúcsúztató Családi Nap gyerekeknek szóló környezetvédelmi programelemét dolgozza ki és valósítsa meg a Czakó utcai sportpályán.

2015. február 12.

papírgyűjtés jótékony célokra

Oldalak

Zöld üzleti hírek