Re-Krea hírek

2017. február 22.

A Humusz Szövetség társadalmi vállalkozása keretén belül, illetve a nulla hulladék vállalatos programjával segíti a környezettudatos vállalatokat irodájuk zöldítésében. Ideális esetben egy audittal kezdjük a munkát, hogy felmérjük az adott cég jellemzőit: hol tartanak, milyen megoldásokat használnak. A felmérések és egyeztetések során határozzuk meg közösen azon területeket, ahol el tudjuk kezdeni az iroda zöldítését. Ez egy hosszú folyamat, de sok esetben már jelentős környezetbarát megoldásokat használó vállalatokkal találkozunk.

2015. december 18.

karácsonyi képeslapunk

2015. december 16.

Társadalmi vállalkozásunk egyik erős modulja a vállalati rendezvényzöldítés, azaz mikor fenntarthatósági napokra megyünk, vagy az EHS (környezet-egészség-biztonság) hét egyik résztvevőjeként formáljuk a munkavállalók szemléletét. Játék- és eszközparkunkat így időről időre frissítenünk, fejlesztenünk szükséges, amihez elkél a segítség.

2015. december 12.

Az egyik legnagyobb nagykereskedelmi lánc komolyan veszi a környezettudatosságot; törekvéseiket és sikereiket fenntarthatósági jelentésükben foglalják össze. Idén azonban még a korábbiaknál is tovább mentek, mikor kifejezetten a munkavállalók részére szerveztek napot az energia-, víz- és anyagtakarékosság témáiból.

2015. november 09.

Az erőforrás-hatékonyság nem utópia! Ezzel a mottóval rendezte meg hatalmas érdeklődés mellett a Humusz Szövetség a Nulla Hulladék témakörét feldolgozó konferenciáját november 2-4. között, melynek résztvevői számos, már működő jó gyakorlattal ismerkedhettek meg.

2015. október 09.

A Susco Budapest – a honlapján írtak szerint – egy közép-európai konferencia a fenntartható fejlődés jegyében. Ennek értelmében csupa olyan programmal és előadóval találkozhatott a rendezvényre kilátogató érdeklődő, ami valamilyen formában a környezeti fenntarthatóságot képviselte. Előadások, workshopok, kiállítók, külföldi jó gyakorlatok, esettanulmányok és kapcsolatépítés jellemezte a napot.

2015. október 09.

November utolsó hetében kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét, amiben évek óta egyre többen vesznek részt. A kezdeményezés eredetileg egy 3 évesre tervezett projekt része volt, 2009-ben rendezték meg először. Ekkor még csak 14 ország vett részt 2672 db programmal. Immáron minden évben megtartják, tavaly már 27 országban több mint négyszeres számú hulladékcsökkentési akció valósult meg. A program célja, hogy felhívja a figyelmet a képződő hulladék mennyiségére, illetve hogy akcióprogramok révén csoportok saját hulladékos jó gyakorlataikat mutassák be.

2015. október 09.

Karácsony tájékán megszaporodnak a vállalati programok: Mikulás ünnepség, évzáró parti, adománygyűjtés, önkéntes programok. Mit tehetünk, ha szeretnénk mindezeket a lehetőségekhez képest mind (környezet)tudatosabbá varázsolni, ha a vállalati program érzekenyítő hatását összekötnénk egy kis szemléletformálással, ha lényeges szempont a Mikulás csomag összetétele és csomagolása?

2015. szeptember 20.

Társadalmi vállalkozásunk jó híre Győrbe is eljutott: céges családi napon jártunk. 

2015. szeptember 15.

2015. augusztus végén a Várnegyed megújítása program keretében Budavár Önkormányzata megbízta a Humusz Szövetséget, hogy a kerületieknek szóló Nyárbúcsúztató Családi Nap gyerekeknek szóló környezetvédelmi programelemét dolgozza ki és valósítsa meg a Czakó utcai sportpályán.

Oldalak

Zöld üzleti hírek