Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Együttműködés az Öko-Pack Kht-vel

Év: 
2004
Szám: 
Nyár
Szerző: 
HuMuSz

Az együttműködés tartalma, hogy a Kht. tulajdonosi körébe tartozó szolgáltatók segítik a felszámolási akciókat. A HuMuSz ezért meghívásos pályázatot ír ki a legeredményesebb tájsebész csoportok számára. Az együttműködéstől azt várjuk, hogy a Tájsebészet program társadalmi eszközökkel talán legnehezebben megvalósítható szakasza, a lerakók felszámolása még hatékonyabbá és hosszú távon biztosíthatóvá váljon.

A meghívásos pályázaton részt vevő csoportokat a régióközpontok választják ki, melynek során itt is a beküldött pályázati anyag, az önkormányzati és társadalmi kapcsolatok minősége fog dönteni. A régióközpontok és a kiválasztott csoportok feladata lesz, hogy megszervezzék a lerakók felszámolását és biztosítsák a nyilvánosságot. Az Öko-Pack Kht. és a tulajdonosi körébe tartozó szolgáltatók adják a munkagépeket, a lerakó-kapacitást és a szakembereket.

Az együttműködés révén a Tájsebészet program lényeges eleme kaphat hosszú távú ösztönzést. Ugyan a pályázók az idei évben is nagyon eredményesen és hatékonyan dolgoztak, ám továbbra sem várhatjuk el, hogy a települések lakossága gépek és szakemberek segítsége nélkül, puszta kézzel és kézi eszközökkel dolgozzon a szeméthalmok eltávolításán. Reméljük, hogy az Öko-Pack Kht-val kötött Együttműködési Megállapodás segítségével további illegális hulladéklerakók tűnhetnek el a közterületekről.