Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szürke állomány és szürke marha

Év: 
2000
Szám: 
Nyár
Szerző: 
silly

Mivel gazdagítja Magyarország az EU-t?

Nemeskürty tanár úr is gazdagította ezzel-azzal az uniót (amibe nekünk nem kell belépni, mert már 1000 éve bent vagyunk), büszkélkedtünk Mikszáth, Molnár Ferenc és a többi nagy magyar tettein. És fő az önbizalom! Jópofa volt, de tudta-e vajon, hogy hol van és miről van szó? Vizi E. Szilveszter (az MTA alelnöke) pedig felsorolta az összes magyar tudóst, aki szürke állományával hozzájárult az emberiség ide jutásához. Hosszú, hosszú lista volt.

A lényeg ezután jött: Haraszthy László (WWF, magyar igazgató) felvázolta, hogy milyen unikális természeti kincsekkel és génállományokkal rendelkezünk, még akkor is, ha már nincs érintetlen hely Magyarországon. Természetvédelmi szabályozásunk is sokkal előrébb áll, mint az EU-é.

Szép, ünnepélyes esemény volt. Sok ilyen kéne, talán elfelejtenénk, hogy ebben az országban kommandósok szállhatják meg egy Nemzeti Park székházát, hogy itt a szakminiszter búzáját termeszhetik védett területen, hogy a környezetvédő szervezetek felesleges bajkeverőknek számítanak.