Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magenta

Év: 
2005
Szám: 
Tavasz
Szerző: 
silly


Magenta színűre festik a Parlamentben az IGEN gombot (az ellenzéki padsorokban a NEM-et). A gomb megnyomásával egy azonnali kérdést tehetnek fel a képviselők, mint pl. „Meddig él egy politikus?” vagy „Hány százalék az összes bérteher az unió többi államában?”, stb. A kérdésre a házbizottság egy héten belül írásban válaszol. A legokosabb kérdést feltevő képviselők között képeskönyveket sorsolnak ki. A fentiektől az várja a házelnök, hogy népszerűbbek legyenek az ülések, vagyis ne legyen mindig üres a T. Ház.
A liftek összes gombja is magenta színű lesz ezután. Ha bármelyiket megnyomjuk, egy kedves női hang feltesz egy tudományos-fantasztikus kérdést. Ha tudunk válaszolni, kiszállhatunk a kívánt emeleten, ha nem, fel kell hívnunk (mobiltelefon nélkül ne szálljunk liftbe!) a magenta színű telefontársaságot, segít örömmel.
Aki vállalja, hogy magenta színű gombot erősít a homlokára, ingyen kap egy Larousse Enciklopédiát. Érdemes ezután ezt a hónunk alatt készenlétben tartani, mert percenként fogják a homlokunkon lévő gombot nyomogatni, és kérdésekkel fognak minket zaklatni. A magenta tónusú bugyiszínbe burkolózó telefontársaság ezzel is a nép műveltségi szintjét kívánja emelni.