Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyakran Ismételt Kérdések

Év: 
2005
Szám: 
Nyár

*Használt autógumi*
Sajnos ezzel a hulladékfajtával nagyon kevesen foglalkoznak, és lakosságtól nem szívesen veszik át. a használt autógumik visszagyûjtését egyébként az Öko-Gum Kht. koordinálja, és dícséretes módon Budapesten létrehoztak egy lakossági begyûjtõpontot, a címe: Üllõi út 807. nyitva: H-P 8-16. Egy gödi aktivistánktól kaptuk az infót, hogy a TESZ udvarán (Göd, Duna u. 5.) munkanapokon 7-15 között is leadhatók a használt autógumik. Ezen kívül érdemes még a gumiárusoknál érdeklõdni, van ahol új gumi vásárlásakor a régit visszaveszik.

*Sitt*
Ez egy rendszeresen visszatérõ probléma, hiszen lakásfelújításoknál gyakran keletkezik egy-két zsák építési törmelék, amiért viszont nem érdemes konténert rendelni. Budapesten a sittet az FKF Rt. lerakójára lehet vinni, az Orgoványi útra, Ferihegy I. mögé (pontosabb címet az FKF Rt. ügyfélszolgálatán sem tudtak adni, de állítólag így meg lehet találni...) a lerakó H-P 6-16 tart nyitva, a lerakási díj pedig 2300 Ft/m3. Budapesttõl kicsit távolabb, Pusztazámoron lehet még sittet lerakni, a pusztazámori lerakó telefonszáma: (23) 560-500, itt sittet (1150 Ft/t) és kommunális hulladékot is (7745 Ft/t) le lehet adni. Lelkes gödi aktivistánk információi alapján Gödön is van sittlerakó, az alsógödi vasúti átjárónál, ez H-P 7-15:30 tart nyitva és a telefonszáma: (27) 546-390.

*Autóakkumulátor*
Budapesten az autóakkumulátorokat az FKF Rt. hulladékudvaraiban lehet leadni. Ezek címeit a www.fkf.hu weblapon lehet megtalálni, illetve tanácsadóink telefonon is szívesen segítenek, hogy ezek hol találhatóak Budapesten. Gödön a SPRINT AUTÓKER Kft-nél lehet ezeket leadni a Felsõgöd, Pesti út 210. melletti udvarban H-P 8-17 között. Gyakran benzinkutaknál is átveszik a használt autóakkumulátorokat.


*Hûtõgép*
Ez egy igen problémás hulladékfajta. a benne levõ elektronikai alkatrészek és a hûtõközeg miatt többszörösen veszélyes hulladék. Sajnos elektronikai hulladékként jelenleg nem veszik át. Az Elektro Coord Kht. vállalta fel, hogy koordinálja az elektronikai hulladékok begyûjtését. Erre egy országos átvevõhálózatot szeretnének kiépíteni, de sajnos ez még eléggé gyerekcipõben jár. Mindenesetre ha a kedves olvasónak ilyen problémája van (ti. nem tud mit kezdeni a leselejtezett hûtõgéppel) érdemes Tóth Zoltán ügyvezetõt keresni a 224-7730 telefonszámon.