Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

T U R K Á L Ó

Mákunk lesz
Év: 
1998
Szám: 
Tél
Szerző: 
Silly

Új üzletlánc Magyarországon
Új üzletlánc Magyarországon

Kölyökkorunkban a "mázli" szót "mák" formára magyarosítottuk, így mégis szebb. Most végre a kelet-magyarországi kisgazdák megcsinálhatják a szerencséjüket (a mákjukat), mert itt a mentõ ötlet. Mákot kell termeszteni!

Bizony, ez végre nagy fogás lesz! Aki eddig dohánytermesztésbõl élt, annak már úgyis bealkonyult, mert 10 év múlva senki nem fog itt dohányozni, a dohánygyárak meg összes vagyonukat a társadalombiztosításra hagyják és bezárnak. A gyógyszergyárak is kihordhatják a teljes raktáron lévõ készletüket a fájdalomcsillapítókból és az altatókból a veszélyeshulladék lerakókra, mert a mák megold mindent.

Az új drogtörvény betartásán fáradozó mákkommandónak semmi más dolga nem lesz ezután, mint lesben állni a nyírségi mákföldek mellett, és azonnal lefülelhetik a máktolvajokat, akik a szervezett bûnözés derékhadát képezik. Ügyes csapdát állít nekik Torgyán miniszter.

A száraz kifli sem megy ezután veszendõbe, mert több lesz a mákunk a gubához. A tésztát gyártó kisiparosok fellendülnek, és az iskolai menzákon hetente kétszer is lesz mákostészta, úgyis hiperaktívak a gyerekek.

A mák egyébként is szép növény. Minden része felhasználható (a még zöld gubó a legértékesebb), az üres gubókkal fûteni is lehet. Szóval, lassan érdemes lesz Kelet-Magyarországra (vissza)költözni.

Csak egy óra hepi jut
Csak egy óra hepi jut
Jól esne hozzá egy...
Jól esne hozzá egy...