Ajánló

Ajánló

Év: 
2017
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Müller-Varga Rózsa
Két könyv és egy film, amit jó szívvel tudunk ajánlani.

Egy film a holnapról

A 2015-ös francia dokumentumfilm címe Tomorrow, tehát Holnap. A rendezők: Cyril Dion és Mélanie Laurent. Ökoválsággal foglalkozó filmben még nem volt látható ennyi mosolygó arc, ennyi már működő gyakorlat a mezőgazdaság, energia, gazdaság, demokrácia és az oktatás másképpen, bolygóbarátabban való művelésére, mindez a közösségi összefogás erejével. Színtiszta gyakorlat, optimizmus, változni és változtatni tudás 10 különböző országban, sajátosan, ám ugyanazért a célért: a fennmaradásért.

Újraszedve rovatok: 
Kukabúvár archívum: 
célcsoport: 
Rovatok: 

Raklapnepper

Év: 
2016
Szám: 
Tél
Szerző: 
Baán Flóra
Alternatív ruhafogas gördeszkából? Egyedi falióra vágódeszkából?

Vagy netán egy rusztikus fatálca boroshordóból? Ilyen és hasonló remekművek kerülnek ki a @RaklapNepper – egy feltörekvő redesign művész – kezei közül. Érdemes megtekinteni különleges ihletésű, praktikus és kiváló minőségű alkotásait. Böngészni a www.facebook.com/RaklapNepper oldalon lehet.

raklap nepper

Újraszedve rovatok: 
Kukabúvár archívum: 
Rovatok: 

Re-design kiállítás

Év: 
2016
Szám: 
Tél
Szerző: 
Baán Flóra
Újragondolt tárgyak, anyagok tára.

Október 1-jén a Humuszban megrendezett Garázsvásárunk mellett új Re-design kiállításunkat is megtekinthették a látogatóink. A 2015-ös lakossági pályázatunkból indított vándorkiállítás sikerén felbuzdulva idén számos remek upcycling művésszel dolgoztunk együtt, és  ezúttal egy saját, profik által megalkotott állandó kollekció létrehozása volt a cél, mely a Humusz központjában folyamatosan megtekinthető. A kiállítás jövő évtől útnak is indul, várjuk a fogadó intézmények jelentkezését!

Rovatok: 
Újraszedve rovatok: 
Kukabúvár archívum: 

Kötő Klub

Év: 
2016
Szám: 
Ősz
Szerző: 
A Kötő Klub Muray-Klementisz Réka ötlete nyomán a régi fonók mintájára alakult önszerveződő társaság, ahol nemcsak anyukák, de minden érdeklődő szülő jó közösségben érezheti magát.

Középpontban a szülőség (főként az anyaság) áll - minden olyan téma felmerül, ami azzal kapcsolatos, hogy hogyan lehet anyának lenni a mindennapokban. A közvetlen kapcsolatteremtés és eszmecsere lehetősége mellett a kikapcsolódás is fontos cél; nemcsak „felnőtt” társaságban vannak, de érdekes előadásokat is hallgathatnak azok, akik ellátogatnak egy-egy alkalomra.

Rovatok: 
Újraszedve rovatok: 
célcsoport: 

Yummber

Év: 
2016
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Egy közösségi vendéglátó rendszer, ami az Uberhez és Airbnb-hez hasonlóan egy alkalmazáson alapszik.

A látogató eldöntheti, hogy felajánlja a főztjét (némi konyhapénz fejében), vagy ő szeretné megkóstolni mások ételeit. Ki lehet próbálni az igazi „házi” kosztot, megismerni más embereket, és mindezt megvalósítható keretek között (mind földrajzi, mind anyagi értelemben). Remélhetőleg a Yummber több sikerrel „főzi meg” a magyarokat, mint az Uber…

Rovatok: 
Újraszedve rovatok: 
célcsoport: 

XIX. Újszegedi Bioépítészeti Napok

Év: 
2016
Szám: 
Ősz
Szerző: 
2016. október 04. és 15. között ismét megrendezik Szegeden a Bioépítészeti Napokat.

Környezettudatos építés és építészet témában szerveznek előadásokat, kiállítást és szakmai konferenciát. Az eseményt mind a szakértőknek, mind az érdeklődőknek szeretnék elérhetővé és érdekessé tenni a szervezők. Az építkezés előkészítésétől a tanúsítványokon át a bebútorozásig minden elképzelhető kérdéskörben terveznek programokat. Minden programelem valós tapasztalatokra épül majd, így a résztvevők gyakorlatias és hatékony megoldási lehetőségekkel távozhatnak a találkozóról.

Rovatok: 
Tematika: 
Újraszedve rovatok: 
célcsoport: 

A nagy DIY könyv - Te is meg tudod csinálni!

Év: 
2015
Szám: 
Tél
Könyvajánló

Szeretnél kézműveskedni, de nincs ötleted? Akkor itt egy könyv, amit Neked írtak: A nagy DIY könyv! 21 ötlet, 21 blogbejegyzés, hasznos tippek, előtte-utána fázisfotók.
Saját készítésű óráról vagy egy nem hétköznapi lámpaburáról álmodsz? Ragadj ecsetet, ollót, kalapácsot, hiszen Te magad is meg tudod csinálni! A könyv inspirál és bevezet az alkotás rejtelmeibe. Csak egy csipetnyi kézügyesség, sok-sok jókedv és még több alkotóvágy kell hozzá!

 

BOOOK Kiadó

Rovatok: 
Újraszedve rovatok: 
célcsoport: 

Régiből újat

Év: 
2015
Szám: 
Tél
Szerző: 
Humusz
Bolhapiac, cserebere, lomtalanítás vagy hagyaték – mindegy, milyen úton került hozzád, bármi régiből varázsolhatsz újat!

Krivarics Ditta most megjelenő könyvéből ellesheted, hogyan újítsd fel bútoraidat megőrizve egyedi karakterüket. De nemcsak a stílustartó átalakításról olvashatsz, hanem a gyakorlati megvalósításához is segítséget kapsz. És ha nem elégszel meg a könyvvel, kövesd Ditta folyamatosan frissülő tippjeit az otthonkommando.cafeblog.hu oldalon!

Libri Könyvkiadó, 2015

Régiből újat

Rovatok: 
Újraszedve rovatok: 

Vintagebazaar.hu + vintagebazaar.cafeblog.hu

Év: 
2015
Szám: 
Ősz
Szerző: 
Humusz

Néprajzos-képzőművész páros, Neuvirth Judit és Födő Gábor Budapest külvárosában üzemelteti DIY műhelyét, ahol különféle workshopok közül választhatunk: grafikai technikák, linóleummetszés, hidegtű és szitanyomtatás, vintage fabútor-felújítás, rongybabakészítés, régi fából vintage fotófelületek készítése... és még megannyi technika színesíti a palettájukat. Csak jelentkezzetek időben, nehogy lemaradjatok!
A vintagebazaar.cafeblog.hu blogon szintén Judit és Gábor ötleteiből meríthetünk. Igazi Kánaán a DIY szerelmeseinek!

Rovatok: 
Újraszedve rovatok: 

Ferenc pápa Laudato si’ (Áldott légy!) című – több mint egy évig készülő – enciklikáját 2015. 06. 18-án adta ki.

Év: 
2015
Szám: 
Nyár

A pápa Assisi Szent Ferenc, az állatok, kereskedők és a természet védőszentjének nevét választotta. 184 oldalas enciklikája, szakítva a hagyományokkal, a bolygó összes lakóját figyelmezteti: vigyázzunk környezetünkre, lépjünk ki az önpusztítás spiráljából. ”Az egyház nem törekszik arra, hogy értelmezze a tudományos kérdéseket, sem arra, hogy a politika helyébe lépjen, de felszólít egy becsületes és átlátható vitára, hogy a részszükségletek vagy az ideológiák ne sértsék a közjót, és ebben az egyház segítő közösségként részt akar és részt is kíván venni.”

Rovatok: 
Újraszedve rovatok: 
Tematika: 
célcsoport: 

Oldalak