Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zsírszörnyek híznak a talpunk alatt

  • 2017. július 31.
  • PKata

"Tizenöt tonnás zsírhegyet távolítottak el a csatornahálózatból egy londoni kerületben – közölte a Thames Water londoni vízszolgáltató cég. Ez volt a Nagy-Britanniában valaha csatornában talált legnagyobb zsírtömeg. Az emeletes busz nagyságú zsírhegy a délnyugat-londoni Kingston városrész alatti csatornákban gyűlt össze. Tíz nap kellett ahhoz, hogy a konyhai zsiradék és egészségügyi betétek alkotta hatalmas tömböt kiemeljék." - szól egy színes hír még 2013-ból. 

 

Csodás bulvár alapanyag ez, évente egyszer lehet vele riogatni a népet, a többi napon pedig marad a csatornatisztítók rémálma. Mert ezek a "fatberg" névre keresztelt dugók egyre csak szaporodnak. Ezt is összedobjuk, közösségi alapon, akár az idióta Kickstart ötletekre a keretösszeget. 

A ragacsos szürkés-fehér, kenőcsös vagy szilárd, szappanszerű anyag a különböző csatornába csorgó zsiradékokból, papírból, egyéb szilárd törmelékből áll össze. Kialakulását egyféleképp lehetne megelőzni. 

Nem kellene a WC lefolyót csillagkapuként kezelni.

Amit oda le tudunk tömni, az eltűnik, kilép al életünkből, már más baja, nekünk csak egy pillanat, csak egy öblítés. Miért vacakolnánk az olajfélék külön gyűjtésével? Idén eddig egy dublini és egy cheltenham-i zsírhegy került a hírekbe. Utóbbit csupán nyolc órás munkával számolták fel, de Dublinban kemény háborúba keveredetek a zsírral. Hat szombat reggelük ment rá a takarításra, mert csak a közlekedés komolyabb beindulása előtt tudtak dolgozni.

 

A csillagkapu elméletet ragyogóan alátámasztja az észak-írországi csatornapucolók által kiadott lista, amely a rendszerbe került, nem odaillő tárgyakat tartalmazza. Többek között találtak már játékautókat, rollert, golftáskát, babákat, tűzoltó készülekeket, egy zsíron élő békacsaládot, és egy kidobott karácsonyfát.

 

Forrás: https://verde.444.hu