Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Világ az iskolában

  • 2016. május 02.
  • Ressinka Agnes

Az Artemisszió Alapítvány programja a globális iskola témájához kapcsolódik. A tankönyvbemutató 2016.05.06-án (péntek) 13:30 - 15:00 között kerül megrendezésre az Auróra Egyesületnél. Helyszín: 1084 Budapest, Auróra utca 11.

Kik vándorolnak a világban, és miért? Milyen egy gyerekmunkás élete Indiában? Hogyan hat a vízhez való hozzáférés az emberek életére a világ különböző pontjain? Mennyi egy banán valódi ára? És hogyan lehet mindebből téma matek, történelem vagy földrajz órán? A program a globális iskola témájához kapcsolódik: két globális nevelés tan­könyv bemutatójával összekötött ízelítő arról, hogyan vigyük be a globális kérdéseket (mint pl. migráció, klímaváltozás, szegénység vagy gyerekmunka) az iskolába, hol van ezek helye a különböző tanórákon.

A két pedagógiai segédanyag: ▪ Iskolák a változásért – Globális felelősségvállalás tantárgyi keretek között a középiskolák 9–12. osztálya számára; valamint a ▪ Same World oktatási készlet.

A résztvevők a tananyag egy részét megkapják.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az [email protected] címen lehet. Az első 40 jelentkezőnek tudnak helyet biztosítani, és ők kapják meg a tankönyvet.

 

meghivo

 

Forrás:http://auroraonline.hu