Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vásárolj Hulladék Nélkül flashmob

  • 2018. május 18.
  • PKata

hulladek nelukA Vásárolj Hulladék Nélkül flashmob sikere rámutat arra a fontos tényre, hogy igenis lehet csomagolás mentesen vásárolni, csak kell egy kis ösztönző erő és kellő elszántság. A szervezők ígérete szerint a nyáron sok hasonló rendezvény, esemény várható.

A Vásárolj Hulladék Nélkül flashmob két helyszínén több mint 100 lelkes, zöld pólóba öltözött részvevővel hatalmas sikerrel zárult a csomagolásmentes megmozdulás.

Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya és JÖN Alapítvány által meghirdetett csomagolásmentes május hónap két csoportos megmozdulását ma tartották meg. A budapesti megmozdulással egy időben a debreceni is hasonló módon került megrendezésre a civis város Nagy piacán. 

ehel

A szervezők délelőtt 9:30-ra várták mindkét helyszínen a részvevőket. Az események jó hangulatban, aktív részvétellel zajlódtak le, ahol bizonyítást nyert, hogy igenis lehet csomagolás mentesen vásárolni, ha igazán akarjuk. Ezzel a tudatos vásárlással a mindennapi életvitelünk során keletkező hulladék radikális csökkenését érhetjük el. Így akár kevesebb hulladék kerülhet ki a környezetünkbe, de akár az óceánokba is. 

A Lehel téren tartott rendezvény, Tóth Andi vezetésével 10 órai kezdettel indult el, amin a részvevők a gyülekező alkalmával ingyen és bérmentve kaptak egy a tudatos fogyasztáshoz nélkülözhetetlen szövetszatyrot. Mindez köszönhetően a Mosomami Kft. támogatásának és a vaszontaska.hu webáruház közreműködésének. Az esemény 11:00 -kor ért véget, ahol a rendezvény végeztével csoportos fotózáson mindenki megmutathatta csomagolásmentes vásárlásának végeredményét.

debrecen

A központi fővárosi esemény mellett Debrecen tudatos fogyasztói is csatlakoztak a csomagolásmentes május eseménysorozathoz, ahol több mint 15  részvevővel rendezték meg a város Nagy piacán az eseményt. A helyi szervezők is kaptak a megmozdulásra készítettet szövetszatyrokból.

Forrás: https://hulladekvadasz.hu