Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 8 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szobaberendezés raklapokból

  • 2015. november 04.
  • Abigail
Szerző: 
Abigail
Hogyan rendezzük be a hálót, vagy akár a gyerekszobát raklapokból?

A hálószoba legfontosabb eleme természetesen az ágy, elkészítése voltaképpen nagyon hasonló a kanapék elkészítéséhez, ehhez fontos tudnunk, hogy a matracok átlagos mérete 160-180x200cm. A raklapok szabványmérete 80x120 cm, így négy raklapból készíthetünk 160x240cm-es ágykeretet, ezáltal a matrac végénél egy kis tárolóhelyet kapunk.


Ha két raklapot keresztben, két raklapot pedig hosszában helyezünk egymás mellé, akkor egy 160x200cm-es ágykeretet kapunk két éjjeliszekrénnyel.

forrás: www.ingatlantajolo.hu

Hat raklapból pedig akár 240x240cm-es ágykeretet is készíthetünk. Természetesen, ha matrac helyett szivacsot használunk, a szivacsot teljes mértékben az ágykeret méretéhez igazíthatjuk, így elveszítjük ugyan a tárolóhelyeket, de az ágyat letakarhatjuk ágytakaróval.

Egy, kettő vagy három réteg raklap egymásra rakásával tetszés szerint alakíthatjuk ki az ágy magasságát, több réteg esetén polcos tárolókat kapunk, vagy az egyes rétegeket lépcsőzetesen is kialakíthatjuk.



Az ágyhoz készíthetünk ágyvéget is raklapokból, ezt tetszés szerint festhetjük, léceit kárpitozhatjuk, vagy háta mögé rejtett világítást is felszerelhetünk.



Ha az ággyal elkészültünk, készíthetünk éjjeliszekrényt is. Mivel a raklapok szabvány mérete igen nagy éjjeliszekrénynek, így érdemes az éjjeliszekrényt fél vagy negyed raklapokból elkészíteni, ezeket a 60x80cm-es illetve 40x60cm-es raklapokat kereskedelmi forgalomban megvásárolhatjuk. A legegyszerűbben úgy készíthetünk éjjeliszekrényt, ha az éjjeliszekrény tetejének egy negyed raklapot, lábainak pedig két negyed vagy két fél raklapot használunk. Tetszés szerint polcokat is kialakíthatunk benne, vagy négy darab negyed raklap egymásra szerelésével eleve polcos éjjeliszekrényt is kialakíthatunk. Az így elkészült éjjeliszekrényre görgőket is szerelhetünk.

 

 Mivel a kiságyak matrac mérete 60x120-as, így 5 darab raklapból kiságyat is könnyen készíthetünk.

A képek és a hír forrása:

www.ingatlantajolo.hu