Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 7 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szeméttelepek, ha égnek I.

  • 2017. május 17.
  • PKata

Vasárnap est nyolc óra körül már Budapesten is érezni lehetett az égett gumiszagot, amit a gyáli szeméttelep kigyulladása okozott. 

A katasztrófavédelem is megerősítette a hírt:  azt írták, több mint száz négyzetméteren ég a szemét Gyálon, a Kőrösi úti hulladéklerakóban. Rengeteg tűzoltóautó érkezett a helyszínre, a lángokat víz- és habosított sugarakkal oltották. Tekintettel arra, hogy hulladék égett, riasztották a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság mobil laborját is. A környéken óriási a füst volt, ráadásul egy városi Facebook-csoportban azt írják, egy lakóház is kigyulladt nem messze innen.  Jánossomorján és Adonynál is égett a szeméttelep

gyáli szeméttelep

Fél 11-kor érkezett a katasztrófavédelemtől a hír, hogy  a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján is kigyulladt a szeméttelep. Itt kétszáz négyzetméteren gyulladt ki a hulladék. Itt az oltást két erőgép is segítette, és éjfélre sikerült eloltani. 

Éjfél után pedig Adony és Perkáta között gyulladt ki a hulladéktároló, ami százötven-kétszáz méter hosszan égett. Az esethez először a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit, majd az érdi vízszállítót, illetve egy dunaújvárosi rajt riasztottak.

 

Forrás: http://index.hu/belfold