Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szemétlerakó: pénz van, szándék nincs

  • 2005. június 27.
  • humusz

Hiába az EU-támogatása, a regionális hulladéklerakót nem szívesen fogadná be senki. Komoly tehergépkocsi forgalom; zaj- és légszennyezés a könnyen jósolható kísérõjelenségek a következõ 20-30 évre. Itt tartunk most: pénz van, szándék nincs.

Sajnos a hulladékcsökkentés fontosságát még így is nagyon kevesen akarják érteni...

"Az Észak-Balatoni Regionális Hulladékkezelő szentgáli megvalósítására nincs reális esély, mert a vétót emelő Bakonyalján lévő települések egyike sem vonta vissza a környezetvédelmi engedélyt megtámadó keresetét. Így az Észak-Balatoni Regionális Hulladékkezelő új helyszíneként ismét felmerült a Királyszentistvánhoz tartozó iszaptározó és környéke, amelyet a fűzfői vegyi üzem már kiürített.

A hulladékkezelő konzorcium még a héten autóbuszos látogatást szervez Ausztriába, a grazi hulladékkezelőhöz, hogy az érintett hazai települések képviselői személyes tapasztalatokat szerezzenek arról, milyen a mechanikailag, biológiailag előrekezelt hulladék, ami a lerakóba kerül. Az idő sürget, mert a hulladékkezelőre az uniótól, illetve a magyar államtól elnyert 6 milliárd forint felhasználását jövő év január közepéig kellene megkezdeni."

Horváth Gyula, Magyar Rádió