Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sharolta táska - egy ajándék, aminek ketten örülnek

  • 2017. december 05.
  • CsViki

A Sharolta etikus brand adventi akcióval lepi meg azokat, akik valami különlegeset szeretnének ajándékozni idén Karácsonykor. December 1. és 22. között minden eladott táskájuk árából 500-1000 Ft-ot adományoznak a kenyai Szent József árvaház lakóinak. Az összegyűlt adományból cipőt vesznek a gyerekeknek.

Sharolta etikus brand - válltáska újrahasznosított farmerből

 

A Sharolta egy fiatal magyar divatmárka, a hazai etikus divat egyik úttörője. Az alapító Tripolszky Sarolta szerint „a Sharolta egy innovatív zöld startup és divatmárka egyben”. A márka használt farmerből készült jellegzetes ruhái és táskái az etikus bloggerek és tudatos budapesti vásárlók kedvencei. A hazai alapítású Taita Alapítvány pedig a kenyai Burában található Szent József árvaház megsegítésére jött létre. Az Alapítvány elnöke, Borbély Emese és Sarolta a gimnáziumból ismerik egymást. 

 

Sharolta etikus brand - tornaszák

 

A mostani együttműködés ötlete már 2017 elején elkezdődött, amikor a Sharolta adomány farmerből színes iskolatáskát varrt az árvaház minden lakójának, amelyet magyar önkéntesek vittek el Burába. Most decemberben mindenkinek van lehetősége csatlakozni a kezdeményezéshez. Sarolta elmondja a részleteket: „Színes használt farmerből és bőrből készült gymbagjeink nagyon népszerűek, ezért úgy döntöttünk, hogy most minden gymbag árából 500 Ft-ot adunk a Taita Alapítványnak. A hátizsákok, shopperek és tote bagek árából pedig 1000 Ft-ot adományozunk. Annyi pénzt szeretnénk összegyűjteni, hogy legalább 10 gyereknek tudjunk új cipőt venni.” 

 

Sharolta etikus brand - táskák használt farmerből

 


Sharolta etikus brand

A Sharolta egy innovatív zöld startup és divatmárka egyben, amely használt farmerből készít designer ruhákat és táskákat. Alapanyagként hasznosítja a fogyasztói társadalom hulladékát, melyet városi közösségek gyűjtenek össze. Termékeik előállítása 75-88%-kal kevesebb erőforrást igényel, mint egy hasonló új táska elkészítése. Ezzel jelentősen hozzájárulnak a Föld erőforrásainak megőrzéséhez, a körforgásos gazdaság megvalósításához. 

Taita logó

A Taita Alapítvány a kenyai Szent József Árvaház lakóinak és dolgozóinak nyújt erkölcsi és anyagi segítséget. Célja, hogy segítsenek az éhezés, a mindennapi nehézségek és a szülők hiánya okozta fájdalom enyhítésében, illetve, hogy megteremtsék a lehetőséget a tanulásra, az egészséges életre, a változatosabb étkezésre és a játékra is. Az évek során mindez egyre inkább megvalósulni látszik, hiszen segítségükkel elindult egy óvoda és egy iskola is az árvaház mellett, amelyek a falubeli, többnyire nagyon szegény gyermekek számára is jelentenek oktatást és napi háromszori étkezést.


Kapcsolat:

Tripolszky Sarolta

www.sharolta.com 

Instagram: hellosharolta

FB: www.facebook.com/sharolta

e-mail: [email protected]

mobil: +36 20 277 22 13