Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ti is vetíthetitek a "Hülyeség kora" című filmet!

  • 2009. november 11.
  • beus
Szeretnéd megnézni a filmet? Közösségi vetítést szerveznél az iskolában, szakkörön, egyetemi klubban? Rendezvényt szervezel klímaváltozás - környezetvédelem témakörben és felhasználnád a filmet is? Itt a helyed!

 

A tavalyi "Klimaébresztő – ideje cselekedni!" országos filmhét nagyon hasznos eseménynek bizonyult, és idén szeretnénk ezt folytatni. Egy új filmet ajánlanánk a közösségi vetítésekre. A film címe a ’Hülyeség kora’. Budapesten a Kossuth moziban már játszik, és most lehetőség van máshol is vetíteni, a mozin kívül.

A film a jövőben játszódik, 2055-ben, egy olyan elpusztult bolygón, ami a klímaváltozás hatására a legnagyobb károkat szenvedte. A rendező olyan forgatókönyv alapján készítette a filmet, amit a tudósok a mai szén-dioxid kibocsátására jósolnak. A film egy elgondolkodtató kérdést tesz fel:„ Miért nem mentettük meg magunkat, amikor még megtehettük volna?

A filmről többet megtudhatsz >>>

Ugyan úgy mint tavaly egy fontos eseményre szeretnénk felhívni a magyarországi lakosság figyelmét:
December első hetében kezdődik a COP15 – Koppenhágában szerveződött ENSZ Éghajlat Konferencia. Itt fog eldőlni – vagy nem – milyen folytatása lesz a Kiotói jegyzőkönyvnek, ami keretet ad a klímaváltozás nemzetközi együttműködésére. Együtt több civil szervezettel, a Védegylet egy petíciót indított, amiben kérjük a magyar delegációtól, hogy komolyabb fellépést biztosítson. Erről többet olvashatsz a közös honlapunkon, ahol a petíciót is aláírhatod.

Aki szeretné folytatni a tavalyi együttgondolkodást a saját közösségével – klubokban, művelődési házban, iskolában, egyetemen, hitközösségben, civil szervezetben, stb… - jelentkezzen a Klímaébresztő! oldalon a csatlakozási szándékát a "csatlakozz" menüpont alatt. A Klímaébresztő egy része a 'Ne legy hülye' kampánynak, de külön regisztrálással szervezkük! A levélre egy héten belül fogunk válaszolni, és november 20-tól lehet a közösségi vetítést tartani, addig a dvd-t fogunk kiküldeni.

Sajnos a tavalyival ellentétben, idén nem tudunk ingyen vetítéseket ajánlani – erről találsz magyarázatot a "Ne légy hülye" honlapon – de reméljük, hogy annak ellenére, több ’régi’ szervező – és új – fog élni a lehetőséggel. A film mellett tudunk biztosítani más nyomtatott anyagokat, ami bátorít a közös cselekvésre.

Jelentkezni: November 10-től lehet.

Tracey Wheatley
Védegylet Global Projekt
[email protected]