Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rendkívűli sajtótájékoztató

  • 2004. március 04.
  • humusz
A termékdíj törvény 1995-ös bevezetése óta, a többszöri módosítás ellenére, most először lenne alkalmas a kívánt cél elérése: a kibocsátott hulladékok csökkentésére.
Mint egy hónappal ezelőtti demonstrációnkon megtudtuk, a gazdasági tárca abban bízik, hogy a piaci résztvevők önkéntes megállapodások révén önmérsékletet tanúsítanak a hulladéktermelésben, amire tudomásunk szerint egész Európában nincs példa...
A környezetvédelmi tárca tervezete ? néhány fogyatékossága ellenére ? jó alapja lehet egy környezetvédelmi szempontból elfogadható hulladékgazdálkodásnak. Hétfőtől egyeztet róla a kormány!
A HuMuSz sajtótájékoztatót rendez a termékdíj törvény módosításáról, betétdíjas kormányrendelet koncepciójáról illetve a környezetvédelmi tárca tervezetének várható piaci hatásáról

március 5-én, pénteken, 10:00-kor

a XI. kerület Saru utca 11 szám alatt, a HuMuSz-házban.

A sajtótájékoztatón kitérünk a következő témákra:

- Bödecs Barnabás, a HuMuSz elnöke bemutatja a tervezetet, kiemeli a fontos és támogatandó részeket, valamint kritikai észrevételeket tesz.

- Szilágyi László, a HuMuSz alelnöke ábrák és táblázatok segítségével mutatja be az ELDOBHATÓ italcsomagolások VALÓDI KÖLTSÉGEIT, illetve cáfolja az ipar által kibocsátott számítások megalapozottságát.

- Bödecs Barnabás cáfolja a munkaerőelbocsátásokkal kapcsolatos csomagolóipari érveket és bemutatja a betétdíjas rendszer munkahelyteremtő és beruházásélénkítő hatását.

A helyszínen részletes sajtóanyagot és táblázatokat, adatokat tartalmazó háttérinformációt adunk!

Kérjük, feltétlenül tudósítsanak az eseményről! Köszönjük!

HuMuSz

További információ:
HuMuSz Ház, tel: 386-2648,
Tömöri Balázs 20/329-3238, [email protected]