Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

XI. Téli Madaraink Természetismereti feladatmegoldó verseny

  • 2009. november 23.
  • beus

A Seregélyesi Közoktatási Központ és a Pelikán-ház Erdei Iskola meghirdeti a XI. Téli Madaraink Természetismereti feladatmegoldó versenyét.Verseny célja: játékos feladatok segítségével megismertetni a gyerekekkel környezetünk legjellemzõbb madarait és a madárvédelem jelentőségét. Jelentkezés: 2009.12.04.-ig

 

Verseny témája: tájegységünkre jellemzõ madarak, téli madaraink, madárvédelem, madarak az irodalomban, fontosabb hazai vizes élõhelyek.

Verseny célja: játékos, logikára épülõ, gondolkodtató feladatok segítségével megismertetni a gyerekekkel környezetünk legjellemzõbb madarait, téli madárvendégeinket, fontosabb hazai vizes élõhelyeket. Felhívni a figyelmet a gyakorlati madárvédelem fontosságára, s beavatni õket különbözõ madárvédelmi feladatokba.

A verseny résztvevõi: A versenyt 3-8. osztályos diákok részére szervezzük, 3-4., 5-6., 7-8. évfolyam bontásban. A versenyre a fenti kategóriákon belül 4-4 fõs csapatok jelentkezését várjuk.

Verseny menete: A verseny 3 levelezõs és egy szóbeli fordulóból áll. A verseny döntõjébe kategóriánként a tíz legtöbb pontot gyûjtõ csapatot hívjuk meg.

Jelentkezés: 2009. december 4-ig 14 óra
I. forduló visszaküldése: 2010. január 15-ig
II. forduló visszaküldése: 2010. február 15-ig
III. forduló visszaküldése: 2010. március 15-ig
IV. szóbeli forduló Seregélyesen: 2010. április 21.

Jelentkezés módjai: elsõsorban elektronikusan, az Erdei Iskola honlapján: www.pelikanhaz.blogspot.com  levélben: Seregélyesi Közoktatási Központ, 8111 Seregélyes, Fõ út 201. (ez esetben a borítékra írják rá: Téli Madaraink) vagy faxon: (+36-)22-447012

Ismét szeretnénk segítségül hívni az elektronikus levelezés nyújtotta lehetõségeket is. Az egyes fordulók feladatait szeretnénk minél több intézmény részére elektronikus úton eljuttatni, s a megoldásokat is hasonló módon fogadni. A beküldési határidõt szigorúan vesszük, a késõbb beérkezett megoldásokat nem fogjuk értékelni! Ennek oka, hogy a beküldési határidõt követõ 2. napon intézményünk honlapján megjelentetjük a forduló megoldásait, a 10. napon pedig az egyes csapatok által elért pontszámot.

A vetélkedõbõl senkit sem szeretnénk kizárni, ezért akinek nem áll módjában az internetes kapcsolattartás, kérjük jelezze! A megoldásokat hagyományos postai úton is fogadjuk.

Szeretettel várjuk a lelkes csapatok jelentkezését!

Természettudományi Munkaközösség és Pelikán-ház Erdei Iskola
Zsombók András
civil szervezõ, biológia-kémia tanár
+36-30-6769834