Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Rajzolj nekem egy jogot!” - rajzverseny

  • 2009. december 04.
  • beus
„Rajzolj nekem egy jogot!” címmel az Európai Bizottság immár negyedszer hirdeti meg ifjúsági plakátversenyét, ezúttal a gyermekek jogairól szóló egyezmény 20. évfordulójának megünneplése alkalmából. A poszterek beérkezésének határideje 2010. március 19.

 

A szervezők arra kérik a 10–18 év közötti európai fiatalokat, hogy alkossanak plakátot az egyezményben biztosított jogok egyikéről. A verseny révén a Bizottság azt kívánja elérni, hogy e fiatal európaiak jobban tisztában legyenek saját jogaikkal, és hatékonyabban tudjanak fellépni azok védelmében.

A résztvevőket két korcsoportba sorolják: 10–14 évesek, illetve 15–18 évesek. A pályázaton legalább négytagú csapatok vehetnek részt (melyet egy-egy felnőtt felügyel). A pályaműveket először nemzeti szinten bírálják el, és korcsoportonként a három-három legjobb plakát alkotóit az egyes tagországokban 2010. április elején tartandó ünnepségek keretében díjazzák.

A tagországi első helyezettek ezt követően egy második forduló keretében európai szinten is megmérkőznek egymással. Az egyes korcsoportok legjobb három csapatának tagjai 2010. május 8–10. között egy emlékezetes hétvégét tölthetnek majd el Brüsszelben, ahol látogatást tesznek az európai intézményekben, illetve részt vesznek az európai díjátadó ünnepségen.

A legsikeresebb pályaművek a Bizottság tagállami képviseleteinek honlapjain és az Europa portálon tekinthetők majd meg, illetve adott esetben a jövőbeni európai kampányokhoz is felhasználják őket.

A poszterek beérkezésének határideje 2010. március 19.

További részletek ITT OLVASHATÓK.