Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mire van szükségünk? - kiállításajnáló

  • 2009. november 24.
  • beus
A Tükörben a Világ csapat egy gondolatébresztő kiállításra vár minden érdeklődőt, aki kíváncsi korunk globális társadalmi és környezeti kihívásaira, és a világ történéseinek nem passzív elszenvedője, hanem kreatív alakítója szeretne lenni. A kiállítás Székesfehérvárott tekinthető meg 2009. december 18-ig.

Mire van szüksége egy emberi lénynek? Egy korty vízre, betevő falatra, szerető ölelésre, biztonságos közegre, szabadságra... Hogy az ember milyen módon oltja oly sokféle szomját, hatást gyakorol a természetre és társai életére.
A kiállítás egy felfedezőút. A látogatók, miközben kitekintenek a világra, saját magukat is megpillanthatják a tükörben. Mik az alapvető igényeim? Hogyan tudom ezeket kielégíteni anélkül, hogy a bolygó túlélését és az emberi jogokat veszélyeztetném?

A Tükörben a Világ színes, kacskaringós vízió temérdek installációval és játékkal. Célja a fenntartható fejlődés ösvényének felkutatása: az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, ugyanakkor a környezet és a természeti erőforrások megőrzése a jövő generációk számára.

HELYSZÍN Alba Regia Centrum, Székesfehérvár, Rákóczi u. 1. III. emelet

NYITVA TARTÁS 2009. november 16-tól december 18-ig, minden nap 08.00-20.00 óra között.
A kiállítás ingyenesen látogatható.

REGISZTRÁCIÓskolai osztályok számára tárlatvezetést kínálunk. Időpontegyeztetés céljából kérjük, keressen fel minket a következő e-mail címen: Kőrösi Piroska, [email protected] Ellenőrizze online naptárunkat, amelynek frissítése naponta történik. Előzetes egyeztetés alapján osztályok kora reggeli időpontban is részt vehetnek tárlatvezetésen. A kiállítás gazdag anyagával való megismerkedéshez legalább 1 óra időtartam javasolt.

 

Részletek a szervezők honlapján.