Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fogadj örökbe egy erdősávot! - pályázat

  • 2009. november 25.
  • beus

A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet oktatási intézmények részére, melynek célja lakóterületük, településük egy-egy erdősávjának alapos megismerése, felmérése, szükség esetén gondozása, és állapotának javítása.

 

Kik pályázhatnak? Általános iskolák és középfokú oktatási intézmények a Dél-alföldi Régió (Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye) területéről.

A pályázati anyag elkészítésének módja: Az intézmények a www.csemete.com oldalról letölthető jelentkezési lap segítségével jelezhetik szándékukat. A program során elvégzett felméréseket a mellékelt adatlap segítségével jegyezhetik fel. A résztvevők tevékenységeikről folyamatos fotódokumentációt is készítenek, amelynek minősége és pontossága is beleszámít az értékelésbe.

Megvalósítandó feladatok:

-          az erdősávról adatlap készítése

-          az itt található faállomány és egyéb növényfajok meghatározása

-          az erdősáv állapotának felmérése

-          szükség esetén hulladékmentesítés vagy az adventív növényfajok visszaszorítása

-          szabadon választható plusz feladatok, az erdősáv adottságainak felhasználása az iskolarendszerű oktatásban (művészeti tárgyak, biológia, technika, testnevelés stb.)

-          a program ideje alatt az erdősáv változásainak nyomon követése, környezeti problémáinak feltárása

 

A jelentkezési lapok leadásának határideje: 2010. január 15.

A kitöltött és mellékletekkel ellátott adatlapok leadási határideje: 2010. május 15.

 A benyújtás módja: Mind a jelentkezési, mind az adatlapokat elsődlegesen elektronikus úton várjuk, a [email protected] e-mail címre. (Amennyiben olyan jellegű mellékletet szeretnének csatolni, amely elektronikus úton nem továbbítható, a CSEMETE Egyesület, Szeged, 6720, Arany János u. 1. postacímre kérjük feladni.

A pályázat díjazása: A benyújtott pályamunkák minősége alapján a szakmai zsűri a legjobbnak ítélt munkát 100 000 Ft értékű, iskolazöldítésre felhasználható növényanyaggal jutalmazza. A további díjazottak szakkönyvtár fejlesztésben, és egyéb tárgyjutalmakban részesülnek.

Az elkészült munkák anyagából regionális és országos szinten is bemutatásra kerülő vándorkiállítás készül.

További információk: CSEMETE Iroda, Bojtos Ferenc, Tel/fax: 62/424-392 vagy [email protected]